U nedjelju Bike festival biciklistička utrka za malu raju

U nedjelju 21.10. će se na lokalitetu Park Betanija u organizaciji Općine Centar održati biciklistička utrka za djecu. Utrka je namijenjena za djecu od 8 do 14 godina a važno je napomenuti da će za djecu mlađu od 8 godina biti pripremljen poligon spretnosti na kojem će oni moći usavršiti svoje tehnike vožnje biciklom.

Utrka će se odvijati u dvije starosne kategorije dok će učešće biti besplatno. Sama staza u dužini od 600 metara bit će prilagođena starosnim kategorijama. Cilj realizatora je pružiti pravi biciklistički doživljaj djeci koja se prvi put susreću sa biciklističkim utrkama, tako da će čitava organizacija biti pripremljena kao na profesionalnim biciklističkim utrkama.

Prijava takmičara i preuzimanje startnih brojeve će se vršiti od 10h a prijave se zatvaraju u 11:30h dok je broj učesnika radi sigurnosti ograničen na 150 djece.  Start prve kategorije planiran je za 12h a broj krugova će zavisiti od starosnih kategorija.

Nakon prijave svi takmičari će imati priliku prije početka utrke da se zabavljaju i zagriju na poligonu spretnosti uz prisustvo stručnog lica koje će mjeriti vrijeme takmičarima. Nakon završetka utrke pripremljenu su robne nagrade i proglašenje najboljih na utrkama po starosnim kategorijama kao i najbržeg takmičara na poligonu spretnosti obezbijeđenih od strane Trek bike centra

Učešće na utrci bit će obavezno uz nošenje biciklističke kacige, a prijave će biti moguće samo uz prisustvo jednog od roditelja ili staratelja.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More