Biciklist ubijen od strane lovca u Francuskim Alpama

Jedna tragična vijest, za koju smatramo korisnom za podjeliti iz razloga što je sezona lova upravo otvorena, te ovim putem apeliramo i na bicikliste i na lovce za povećanom pozornosti.

Britanski biciklist preminuo je nakon što je prošlu subotu ustrijeljen tijekom vožnje na biciklističkoj stazi u Montriondu na Haute-Savoie, regija Francuske. Preminuli biciklist je Mark Sutton, 34-godišnji muškarac koji je živio u toj regiji Francuske već četiri godine i posjedovao je dva restorana u obližnjem Les Getsu.

Grupa biciklista se spuštala niz šumsku stazu oko 18 sati kada je 22-godišnji lovac ispalio smrtonosni hitac. Prema istražiteljima, žrtva se vozila popularnom stazom na 1.350m nadmorske visine koju često koriste brdski biciklisti. Prema državnom odvjetniku Philippe Toccaniera, Sutton je trebao biti "savršeno prepoznatljiv" lovcima.
 


Lovac na nalazio u dijelu grupne ekspedicije od sedam pozvanih članova koji su krenuli u lov u organizaciji lokalnog lovnog kluba. Prema tužitelju, lovac se trenutno liječi zbog šoka u lokalnoj bolnici, dodajući kako "ne može biti smješten u pritvor" zbog svog stanja".

Lokalna policija je otvorila istragu zbog nehotičnog ubojstva i pokušavaju utvrditi pod kojim okolnostima se pucnjava dogodila.

Ovim putem još jednom apeliramo na SVE, lovce i bicikliste na povećan oprez tijekom svojih vikend aktivnosti!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More