UAE Emirates na timskom okupljanju

UAE Team Emirates okupio se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima povodom početka priprema za nadolazeću sezonu.

Fernando Gaviria bio je jedno od novih lica koje se pojavilo na okupljanju. Kolumbijac je u redove UAE Emiratesa stigao iz QuickStepa, s kojima je godinu ranije aktivirao klauzulu o raskidu ugovora. Očekuje se da će sprinterske zadaće dijeliti s bivšim europskim prvakom Alexanderom Kristoffom.

U Emiratima su se pojavila i ostala pojačanja ekipe Tom Bohli (iz BMC Racinga), Sergio Henao (Team Sky), Juan Sebastian Molano (Manzana-Postobon), Jasper Philipsen, Ivo i Rui Oliveira (Hagens Berman Axeon) te Slovenac Tadej Pogacar i Kolumbijac Cristian Munoz. Bivši svjetski prvak Rui Costa i Talijan Diego Ulissi su produžili ugovore s momčadi.

Lideri na Grand Tour utrkama Dan Martin i Fabio Aru također su stigli na okupljanje, a ekipa je odradila team building i laganu trening vožnju s lokalnim biciklistima.

28 vozača je zajedno sa sportskim direktorom planiralo kalendar utrka za 2019, a obavljeni su medicinski pregledi i testirana nova oprema. Također, dečki su odradili sponzorske obaveze, a potom vozili s djecom iz Special Olympicsa i Abu Dhabi škole biciklizma.

Tim je također pred zalazak sunca boravio u pustinji, a dan su završili posjetom građevini Burj Khalifa u centru Dubaia.

UAE Team Emirates pobjedio je ukupno 12 utrka tijekom 2018, a najznačajnije su etapne pobjede na Tour de Franceu gdje je Martin slavio na Mur de Bretagne, a Kristoff bio najbrži na posljednjoj etapi na Elizejskim poljanama. Martin je utrku završio na osmom mjestu u generalnom poretku. Aru, od kojeg su se očekivali veliki rezultati, je podbacio kako na Giru, tako i na Vuelti te je sezonu završio u Kini na Tour of Guangxi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More