U zatvoru zbog Strave

Strava je sjajan način da vidite gdje su drugi biciklisti, što voze, kakve treninge rade. No ispostavilo se da može biti od velike pomoći u hvatanju osumnjičenika.

Krajem prošlog mjeseca, jedan biciklist je vozio popularnu biciklističku stazu u Washington DC, kada je pokušao proći druga dva vozača. Prolazio je središnjom linijom, kao što se inače radi na toj stazi kako bi zaobišao prepreke i sporije kolege. Tada je drugi biciklist koji je vozio u drugom smjeru ispružio ruku i udario ga u kacigu. Udarac ga je srušio s bicikla, a on je završio u bolnici sa ozljedom koja je opisana kao ozbiljna ozljeda glave od strane policije.

Otprilike mjesec dana kasnije, navodni napadač, koji je zadao udarac, ostao je na slobodi. Ali zato što je u vrijeme napada koristio Stravu, policajci su ovog tjedna uspjeli identificirati osumnjičenog putem zapisa vožnje na Stravi. Edward Shortnacy, 48, uhićen je i optužen za "zlonamjerno ranjavanje". Optužnica sadrži petogodišnju minimalnu kaznu, a ako bude proglašen krivim, suočit će se s 20 godina zatvora. Trenutno je na jamčevini od 5.000 dolara. Prema riječima Kraig Troxell, glasnogovornika šerifovskog ureda Loudoun, svi podaci korišteni u istrazi bili su javni. "Na temelju okolnosti, u osnovi smo imali točno vrijeme i mjesto incidenta", rekao je on. Kontaktirajući ljude u Stravi, potom potkrepljujući podatke sa svjedocima, istražitelji su suzili pretragu na Shortnacya, koji se predao nakon identifikacije.

Napad se dogodio na Washington i Old Dominion Trail – koju je Washington Post opisao kao "jednu od najpopularnijih biciklističkih staza" na području Ashburna u sjevernoj Virginiji. Neidentificirana žrtva, navodno je ostala u dvije različite bolnice kako bi se oporavila, na kraju je puštena u stabilnom stanju.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More