Uspješno organizirana TREBA DH utrka

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Peta internacionalna biciklistička downhill utrka "TrebaDH", koja se protekla dva dana održavala na Trebeviću iznad Sarajeva završena je u nedelju u poslijepodnevnim satima.

Više od 50 takmičara i takmičarki u raznim kategorijama pokazalo je svoje biciklističke vještine na posebno izgrađenoj stazi koja se proteže od vrha Trebevića do Prvog šumara.
 


U najekstremnijoj disciplini brdskog biciklizma, u kategoriji "Men Junior 15" prvo mjesto osvojio je Topalović Mak, drugo mjesto Hassan Ali, a treće mjesto Halilović Alen.
 


U kategoriji "Men Masters" prvo mjesto pripalo je Pavlović Marku, drugo mjesto Pavec Marku, treće mjesto Muslić Medinu, a četvrto Čehović Edinu.
 


U kategoriji "Men Hobby" prvo mjesto osvojio je Manojlović Bojan, drugo mjesto Kaluđerović Lazar, treće mjesto Mejančić Filip, četvrto mjesto Antić Stjepan, a peto Jocić Aleksa.
 


U kategoriji "Man Junior/Men Elite" prvo mjesto pripalo je Švicarcu Ariju Montaineru, drugo mjesto Francuzu Gauthieru Lonckeu , treće mjesto Robertu Kišaku iz Hrvatske, četvrto mjesto Filipu Vunjaku, također iz Hrvatske, a peto mjesto Tariku Hadžiću iz BiH.
 


Na koncu, na državno takmičenje BiH plasirali su se Tarik Hadžić, Edin Pašić i Vekas Duranović.
 


Utrka je po prvi put održana u najviše rangiranoj UCI (Internacionalna biciklistička unija) klasi C 1. Do sada je ovu utrku vozilo više od 300 takmičara i takmičarki iz petnaest zemalja svijeta.

Izvor: Klix.ba 

 

[iframe allowfullscreen=”” frameborder=”0″ src=”https://www.youtube.com/embed/U0yyqqsi8TA” ]

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More