Victor Campenaerts uspješno postavio novi UCI rekord u vožnji na sat

Belgijski 27-godišnji biciklist Victor Campenaerts novi je svjetski rekorder u vožnji na sat vremena, a postavio ga je na velodromu u meksičkom Aguascalientesu, gradu na 1880 metara nadmorske visine, gdje je za sat vremena uspio prevaliti 55,089 kilometara.

 Campenaerts je postao prvi čovjek koji je na konvencionalnom biciklu trokutastog okvira uspio u sat vremena probiti granicu od 55 kilometara, a dosadašnji rekord Britanca Bradleya Wigginsa, postavljen 7. lipnja 2015. u Londonu, nadmašio je za 563 metra.

Na posebno dizajniranim biciklima i s ispunjenim kotačima najbolji rezultat svih vremena postavio je Britanac Chris Boardman koji je 6. rujna 1996. godine u Manchesteru prošao 56,375 km.

Campenaerts je aktualni europski prvak u vožnji na kronometar, u čemu je jedan od najboljih aktualnih biciklista. Osvajač je i bronce na svjetskom prvenstvu, a rušenje gotovo četiri godine starog Wigginsova rekorda pomno je pripremio sa svojom momčadi Lotto Soudal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More