Više od 200 Djed BožićnjakaMrazova na ulicama Grada Mostara

Nedelja; 15.12.2019. – Grad Mostar je bio centar masovnog okupljanja Djed Božićnjaka/Mrazeva, na biciklima prodefilirali gradom, te unijeli blagdansko ozračje i razveselili svoje najmlađe sugrađane.

Tradicionalno već osmi puta za redom članovi BK Mostar u suradnji sa Gradom Mostarom organizirali su Božićno-novogodišnju biciklijadu. Više od dvije stotine biciklista i biciklistkinja danas je obuklo odijela Djed Božičnjaka\Mrazova, naoružalo se osmjehom i slatkišima, te se okupili na trgu Herceg Stjepan Kosača kako bi unijeli blagdanski ugođaj i obradovali najmlađe suanovnike Grada Mostara. Start biciklijade bio je iz Zimskog Grada Winterville, a biciklisti su uz pratnju policije prodefilirali kroz grad sa dobro poznatim usklikom Ho-Ho-Ho i naoružani torbama punom slatkiša darivali djecu koju su zatekli na ulicama.

"Presretni smo danas kada vidimo koliki broj biciklista je izašao na ulice, kako bi provozali bicikl i na jedan najbolji aktivni način unijeli blagdansko ozračje u svoj grad, te razveselili sve građane Grada Mostara. Toliko je danas pozitivne atmosvere u zraku, ovo je događaj koji čuva tradiciju, okupljaju se obitelji i promovira se cikloturizam koji je sve popularniji u svijetu. Danas imamo jako velik broj obitelji koji su došli da se slikaju i podruže sa Djed Božićnjacima na biciklima, dok su se mnogi od njih i odlučili da aktivno i sudjeluju u događaju vozeći bicikl gradom Mostarom. Nadalje, ovo je ujedno i odlična turistička promocija Grada Mostara i Hercegovine kroz jednu od najpopularnijih aktivnosti današnjice, jer poznato je da je cikloturizam jedna od najbrže rastućih grana turizma, a upravo mediji i društvene mreže su te koji će poslati jednu od najljepših razglednica Grada Mostara", izjavio je Toni Zorić, organizator događaja.
 

 


Biciklijada je održana  po lijepom sunčanom vremenu koje je na ulice Mostara dozvalo preko 200 biciklista svih uzrasta. Cijele obitelji, prijatelji, čak i gosti Mostara uživali su u laganoj vožnji gradom. Svojom su pojavom izazvali radost kod mnogobrojnih šetača i salvu pozdravnog trubljenja vozača automobila. Može se reći da je “Ho-ho-ho” biciklijada pronijela duh radosti gradom na Neretvi.
 

 


"Svjedoci smo danas da je ovaj događaj dosegao jednu zavidnu razinu i imamo odlične temelje za daljnje širenje i planiranje dodatnih aktivnosti. Ovo je doista jedan prekrasan i pozitivan događaj kojeg Grad Mostar i njegovi građani definitivno trebaju i zaslužuju", dodao je Zorić.
 


Druženje se nastavilo na lijepo uređenoj glavnoj gradskoj šetnici uz taktove pjesama u izvođenju mladih grada i časicu razgovora. Mlađi su imali priliku nastaviti svoje aktivnosti na klizalištu, a posjetitelji grada su također uživali u dodatnim sadržajima i slali u svijet simpatične fotografije djece koja na biciklima uzvikuju “Ho,ho,ho Merry Christmas”!
 

 


Organizatori se ovim putem još jednom zahvaljuju Gradu Mostaru i tvrtki Keš d.o.o. na podršci u realizaciji događaje, te MUP HNŽ/K na profesionalno odrađenom zadatku o sigurnosti svih sudionika. Također, veliko hvala svim medijima koji su podržali događaj, promovirali i poslali u svijet jednu od najljepših razglednica Grada Mostara i Bosne i Hercegovine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More