Canyon Topeak pokazao autoritet na 3.etapi

Borba za žuti dres u 15. izdanju Absa Cape Epic nadmašila je sva očekivanja – iza nas je nevjerojatna četverodnevna utrka koja je krenula žestoko i držala nas na nogama cijelo vrijeme.

Imali smo dva grupna sprinta za etapnu pobjedu, Jaroslav Kulhavy i Howard Grotts su izašli na kraj sa četiri defekta u dva dana da bi se danas opet izborili za žuti dres, a Alban Lakata je izvojevao svoju prvu pobjedu u osam godina. Može li ovo biti godina za Lakatu da se popne do vrha na pobjedničkog postolja na velikom finalu u Val de Vie? Trenutno nije daleko od toga.
 


3.etapa odvela je vozače iz Robertsona u Worcester i ovo bi mogla biti najduža etapa ovogodišnje utrke, sa 1800m uspona koji se proteže preko 122km, što je čini jednom od ravnih etapa utrke. Današnja etapa je bila idealnia za maraton stručnjake Jaroslava Kulhavya (Investec Songo Specialized), te Alban Lakata i Kristian Hynek (Canyon Topeak). Unatoč jučerašnjim defektima i naporima punkcijama – u kojima je Howard Grotts uzeo ogromnu ulogu u jurnjavi za vođama – Investec Songo Specialized bio je upravo tim koji je nagomilavao pritisak i dizao tempo.
 


Canyon Topeak je rano otkrio svoje namjere tako što je uhvatio Dimension Data Hotspot ispred Centurion Vaude. Dok su se vođe približavale podnožju uspona dana, Investec Songo Specialized krenuo je u napad koji se pokazao kao pravi potez. Samo Canyon Topeak imao je dovoljno snage za češku jurilicu i osigurao si jednosmjernu kartu za cilj u Worcesteru.

"Probili smo se ispred Dimension Data Hotspot tima, a nakon toga smo samo nastavili voziti. Srećom, imali smo Jaro (Kulhavy) na našoj strani – on je poput lokomotive", rekao je Lakata.
 


Bijeg je čvrsto utemeljen na 29-om kilometaru gdje je Investec Songo Specialized dobio virtualnu prednost u odnosu na jučerašnje vođe. Strategija ranog napada isplatila se, a Kulhavy i Lakata su napravili nevjerovatnu prosječnu brzinu na čelu utrke od 28 km/h. Cannondale Factory Racing tim je ostao nazad zajedno sa Buff Scott MTB, Trek Selle San Marco 1, Centurion Vaude, BULLS 2 i KMC EKOÏ SRSuntour.

"Bio je prilično težak dan. Sa 122km, ovo je najduža etapa Absa Cape Epic, a dečki iz Investeca Songo Specialized i Canyon Topeak napravili su odličan potez na prvome usponu i stavili nas u nezgodnu poziciju", rekao je Fumic.

Sutra nas očekuje 4.etapa koja se sa 111km i 1800mnv proteže od Worcestra do Wellingtona. Vjerujemo da nas i sutra očekuje uzbudljiva utrka.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More