Više od 600 sudionika okupilo se na 25. Rekreativnom biciklističkom maratonu Parenzana

Rekreativci i ljubitelji avantura u prirodi na najljepši mogući način obilježili su finale ovogodišnje sezone, na 25. Rekreativnom biciklističkom maratonu Parenzana koji je održan u nedjelju 02. listopada u organizaciji Turističke zajednice Općine Vižinada.

Više od 600 sudionika, biciklista i pješaka, odazvalo se ovom fantastičnom događanju u prvim danima jeseni koje je, nakon prvobitne odgode zbog kiše, na kraju omogućilo svima da u novom terminu uživaju u predivnom i sunčanom danu, idealnom za rekreaciju duž trase Parenzane i njezinih prirodnih ljepota. Događanje su na glavnom trgu u Vižinadi otvorili mališani iz dječjeg vrtića Vižinada koji su na utrci "Mini Parenzana" prezentirali svoje umijeće bicikliranja. Potom su sudionici biciklisti startali s maratonom u 10 sati i odvozili 46 kilometara asfaltiranom cestom kroz Karojbu, Motovun, Istarske toplice, Livade i Ponte Porton te natrag u Vižinadu. Ljubitelji hodanja su odmah nakon biciklista krenuli na svoju turu duljine 10 kilometara, organizirane u sklopu događanja za sve koji prednost daju pješačenju.
 

 


Bicikliste i hodače je duž njihovih ruta čekala i okrjepa, kako bi lakše stigli do cilja. Tako je na biciklističkom maratonu u ženskoj konkurenciji najuspješnija bila domaća sudionica Matea Močibob, na drugo mjesto se plasirala Matejka Mohorič iz Vrhnike u Sloveniji, dok je treća bila Fabiana Piuka iz Grožnjana.

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Marko Mahne iz Kaštelira, na drugo mjesto se plasirao Diego Žužić iz Poreča, a na treće Danko Mištrafovič iz Vrhnike u Sloveniji. Proglašena je i najupornija natjecateljica maratona, mlada Nastasia Jurković iz Funtane. Ona je, iako još uvijek tinejdžerica, odvozila cjelokupnu stazu maratona.
 

 


Nakon rekreativnog dijela svi sudionici okupili su se ponovno u Vižinadi na zajedničkom ručku, dodjeli medalja i zabavi uz Malvazija band. Vladala je odlična atmosfera, obilježena međusobnim druženjem i veselim raspoloženjem. Proglašavajući pobjednike, načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac istaknuo je zadovoljstvo održanim maratonom, zahvalivši se pritom svim natjecateljima na sudjelovanju te mnogobrojnim volonterima i sponzorima bez kojih ne bi bilo moguće organizirati jednu ovakvu manifestaciju. Pozvao je sve da i sljedeće godine budu dio ove lijepe priče te da dođu na 26. Rekreativni biciklistički maraton Parenzana.
 


Za kraj su se svi okupljeni zasladili tortom, posebno dizajniranom za 25. obljetnicu mnogima omiljenog maratona.

Ovo je rekreativno događanje još jednom pokazalo da znatno obogaćuje turističku ponudu i nakon ljetne sezone te promiče vrijednosti prirodnih ljepota i Vižinade kao sve popularnije turističke destinacije u unutrašnjosti Istarskog poluotoka.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More