Vozač Arkéa-Samsic slomio dva upravljača na svom Bianchi Oltre RC

Hugo Hofstetter, sprinter Arkéa-Samsic momčadi, izgledao je bijesno na GP Denain u Francuskoj u četvrtak kada je slomio dva seta upravljača Bianchi Oltre RC. Prvo je slomio upravljač na njegovom originalnom biciklu, a potom i na rezervnom biciklu. Ručke su pukle u posljednjih 50 km utrke, na kojoj se nalazi kaldrma.

Prvi set upravljača je puknuo nakon što je pao otprilike 48 km do cilja. On je bio jedan od nekoliko vozača koji su pali u istom incidentu. Iako se vratio na svoj bicikl i nastavio s utrkom, lijeva strana volana mu je visjela.

Zatim je nabavio drugi bicikl i njegov je upravljač također puknuo. Nije jasno je li se druga nesreća dogodila dok se vozio po kaldrmi ili kao posljedica drugog sudara. Hofstetter je uočen na TV prijenosu s 25 km do cilja kako sjedi na začelju grupe sa  volanom slomljenim na desnoj strani.

Moglo se vidjeti kako 29-godišnjak gestikulira da bi pokazao da mu je to drugi set slomljenih ručki. Francuski sprinter, koji je bio u dobroj formi ove godine i plasirao se na drugo mjesto u Le Samynu prije dva tjedna, izgledao je bijesno što je njegova utrka uništena tako neobičnom nesrećom dva puta unutar 25 km.

Na kraju je odustao a pobjedu je tog dana odnio Juan Sebastián Molano (UAE Team Emirates); Kolumbijac je bio najbolji u sprintu iz male čelne skupine. Tim van Dijke, nizozemski 23-godišnjak koji vozi za Jumbo-Vismu, bio je drugi. Timo Kielich, također star 23 godine vozeći za Alpecin-Deceuninck, bio je treći.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More