Zbog mehaničkog dopinga kažnjen 1€

43-godišnji amaterski biciklista koji je na utrci u južnoj Francuskoj uhvaćen s motorom u okviru bicikla, imeđu ostalog je kažnjen iznosom 1 euro od strane Francuskog biciklističkog saveza FFC.

Cyril Fontayne uhvaćen je s mehaničkim dopingom na utrci treće kategorije u Dordogneu, a FFC ga je momentalno suspendirao iz utrkivanja na pet godina te potop pokrenuo daljni sudski postupak.

Arbitražni sud u Pergiexu, prema izvorima Le Parisiena, kaznio je Fontaynea sa 60 sati društveno korisnog rada, 88€ novčane kazne biciklističkom klubu Creon-d'Armagnac koji je bio domaćin utrke, te 1€ zbog štete Francuskom biciklističkom savezu.

Fontayneov slučaj je drugi primjer koji je službeno okarakteriziran kao „tehnološka prevara“ budući da je na Svjetskom ciklokros prvenstvu 2016. Femke Van den Driessche također uhvaćena s motorom u okviru bicikla. Belgijanka je suspendirana na 6 godina od strane UCI-a, a u međuvremenu je objavila odlazak u mirovinu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More