Za vikend imamo uzbudljiv kalendar događanja

Vikend pred nama prepun je događanja, već u subotu u Hrvatskoj nas očekuje jedna UCI brdska utrka i jedna rekreativna biciklijada, kao svojevrsna uvertira za nedelju. U nedelju u Hrvatskoj se održava jedna cestovna utrka u Zadru (Nin), jedna jedna UCI brdska utrka u Premanturi, te jedna rekreativna biciklijada koja će se održati u sklopu cestovne utrke u Ninu. Slovenija je u nedelju planirala dvije cestovne utrke u Ptuju i Tropovcima.Pa krenimo redom:

SUBOTA, 7.4.2018

XCO PREMANTURA ROCKY TRAIL 2018 
U subotu 7. travnja nas čeka već 22. po redu izdanje legendarne XCO utrke Premantura Rocky Trails, u organizaciji pulske ekipe KBBXS Adrenalina. Dvadeseto izdanje XCO utrke u Premanturi donosi vam vožnju brdskim stazama kroz zaštićeno područje Gornjeg Kamenjaka i vijuga kroz šume bora, hrasta crnike i lovora, između Uvala Valun i Ščuza te brda Tašalera i sela Premantura. 4 km čistog tehničkog XC zadovoljstva, i DA, tu je i 190 m ukupnog uspona po krugu, a neki dijelovi staze su vrlo tehnički zahtjevni … uživajte!

KASTAVSKA BICIKLIJADA
U okviru vikenda 7. i 8. travnja, pod nazivom 'Kastav Aktiv', prvog dana održat će se Kastavska biciklijada uz poziv na proljetni đir po Loze i Lužine. Okupljanje kod Fortice od 9 sati uz preuzimanje startnog paketa. U 10 sati krećemo u istraživanje šumskih staza Kastavske šume. Predviđena je biciklistička ruta od 40 km, no za one manje kondicijske spreme pripremili smo i kraću rutu od 25 km. Nakon vožnje slijedi zasluženo uživanje u gastronomskim delicijama Oštarije Fortica. 
 


NEDELJA, 8.4.2018.

DALMATIA OPEN 2018
Utrka će biti sastavni dio tradicionalne 10. Županijske biciklijade „Od Branimira do Branimira“ koja u 11,00 sati kreće iz Zadra prema Ninu, a na kojoj se ove godine očekuje oko 1000 sudionika, te će pred tim ogromnim auditorijem biti i sama podjela nagrada za pobjednike utrke.

KAMENJAK ROCKY TRAILS 2018 UCI C3
U nedjelju 8. travnja na rasporedu je XCM Kamenjak Rocky Trails koji pruža jedinstvenu priliku za vožnju zaštićenim područjem Gornjeg Kamenjaka i parka prirode Donji Kamenjak. Stjenovite staze, pješčane plaže, borove šume, prekrasni pogledi na skrivene uvale najjužnije točke istarskog poluotoka …. i prekrasnim pejzažima koji traže krug više … Naravno, nemojte zaboraviti da je to utrka, u nekim trenucima i vrlo tehnički zahtjevna utrka … Jeste li spremni?

10 Biciklijada Od Branimira Do Branimira 
Deseta biciklijada „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin-Zadar, održat će se 8. travnja 2018. godine u trajanju od 11,00 do 14,00 sati. Biciklijada duga oko 35 kilometara koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu i natrag okupiti će još jednom profesionalce i amatere, ali i turiste koji se u to vrijeme zateknu u Zadru.

POKAL POLI 2018
Kolesarski klub Perutnina Ptuj u nedelju 8.4.2018. organizira "Pokal Poli 2018". Utrka je kružna u dužini 4km i većim dijelom ravničarska. Start utrke je u 9:00h ispred Tenis centar Goja.

9. POKAL OBČINE TIŠINA 2018
Kolesarski klub Tropovci u nedelju 8.4.2018. u Tropovcima organiziraju "9. Pokal občine Tišina 2018". 
 

Nadamo se da ste pronašli nešto za sebe. U svakom slučaju vikend je pred Vama … Uživajte!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More