ABR 2023: Rabensteiner-Alleman i Dohrn-Njemčević pobjednici 3. etape

Treća etapa Andalucia Bike Race utrke donosi nove pobjednike i promjene u generalnom plasmanu. Par Wilier Pirelli Factory kojeg čine Rabensteiner i Alleman ponavljaju pobjedu i preuzimaju vodstvo u generalnom plasmanu. Kod žena Dohrn i Njemčević ostvarile su prvu etapnu pobjedu i također preuzele vodstvo u generalnom plasmanu. Velik dan je danas za Bosnu i Hercegovinu u svakom pogledu! 🇧🇦

Prolazak Lejle Njemčević kroz cilj na 2.50min


Treća etapa Andalucia Bike Race ponovno je imala grad Jaen kao mjesto starta i cilja. Početak dana bio je, već drugi dan zaredom, ispred katedrale u Jaenu, ali ovaj put biciklisti su prošli kroz Los Villares da bi se zatim suočili s Las Cimbrasom, Canada de las Hazadillas i padinom Cerro de San Cristobal, u novostvorenoj etapi.

Anadalucia Bike Race
Anadalucia Bike Race

Nakon dva teška dana na stazama Jaena, biciklisti su se u ovoj trećoj etapi suočili s tehnički najzahtjevnijim i najtežim danom ovog izdanja utrke, gdje su se popeli na više od 2200 metara visinske razlike duž 64 kilometra staze. Snijeg i led ponovno su bili protagonisti na najvišim vrhovima, uz nekoliko spustova gdje su vozači morali pokazati sve svoje tehničke sposobnosti.

Anadalucia Bike Race

Fabian Rabensteiner i Wout Alleman (Wilier Pirelli Factory) pokušali su ponoviti scenarij jučerašnje etape postavivši visok ritam od starta, što im je pošlo za rukom i dopustilo da se sami odvoje i odnesu svoju drugu etapnu pobjedu i ukupno vodstvo.

Osjećali smo se dobro od samog početka i napali smo na prvom usponu. Vidjeli smo da vodeći imaju poteškoća i nismo stali kako bismo došli do prednosti u odnosu na grupu koja nas je lovila.”

Anadalucia Bike Race

U njihovoj jurnjavi formirale su se dvije skupine koje su se spojile u zadnjem spustu do cilja u Olivo Areni u Jaenu. Francesco Failli i Riccardo Chiarini (Taddei Factory Team) vodili su grupu od do šest parova koji su stigli nešto više od tri minute iza novih vođa. Enrique Morcillo i Hugo Drechou (BUFF®-Megamo Team) završili su na postolju pozornice. Za Poljake Michala Palutu i Pawela Bernasa (JBG2 Team) etapa je bila teška, zbog čega su u generalnom plasmanu izgubili od Rabensteinera i Allemana.

Stefanie Dohrn i Lejla Njemčević
Stefanie Dohrn i Lejla Njemčević

U ženskoj kategoriji također je došlo do promjene vodstva u generalnom plasmanu, slična je situacija kao i u Elite muškoj kategoriji. Stefanie Dohrn i Lejla Njemčević (Canyon-Allebike) također su tražile rani napad i od prvih kilometara nametnule svoj tempo. Dohrn i Njemčević odnijeli su etapnu pobjedu, kao treći različiti par koji je pobijedio u prve tri etape ove GARMIN biciklističke utrke Andalucia.

Stefanie Dohrn i Lejla Njemčević

Osjećalo smo se vrlo dobro. Napredujemo etapu po etapu i svakim danom se osjećamo sve bolje, što je dobar znak jer su do kraja još tri etape“.

Par Canyon-Allebike također je preuzeo ukupni poredak, s istim vremenom kao Katazina Sosna i Irina Luetzelschwab (Team Torpado-BULLS Swiss), koje su druge u današnjoj etapi. Txell Figueras i Janina Wust (BUFF®-Megamo Team), koje su do danas bile vodeće u ukupnom poretku, završile su treće u etapi i također zauzele treće mjesto u vrlo tijesnom ukupnom poretku između prva tri para.

Utrka se oprašta od Jaena i sutra se seli u Villafrancu de Cordobu na etapu u kojoj će se biciklisti boriti protiv sata. Bit će to brza i zahtjevna etapa koja će imati oko 32 kilometra i 900 metara uspona s trasom stalnih uspona i spustova. Početna točka bit će Recinto Ferial, a biciklisti će se suočiti s područjem staza na kojima se ističe Subida de Los Rafaeles. U drugom dijelu etape najpresudnija točka bit će uspon na ‘La Risu’, mitski uspon u Villafranca de Cordoba.

KLASIFIKACIJA 3. ETAPE – KATEGORIJA UCI ELITE MUŠKARCI

 1. Fabian Rabensteiner – Wout Alleman WILIER PIRELLI FACTORY 03:05:48
 2. Francesco Failli – Riccardo Chiarini TADDEI FACTORY TEAM 03:08:53
 3. Enrique Morcillo – Hugo Drechou BUFF®-MEGAMO TEAM 03:08:54

UKUPNI PLASMAN – KATEGORIJA UCI ELITE MUŠKARCI

 1. Fabian Rabensteiner – Wout Alleman WILIER PIRELLI FACTORY 07:50:35
 2. Francesco Failli – Riccardo Chiarini TADDEI FACTORY TEAM 07:54:31
 3. Roberto Bou – Miguel Munoz CANNONDALE VAS ARABAY 07:55:03

KLASIFIKACIJA 3. ETAPE – KATEGORIJA UCI ELITE ŽENE

 1. Lejla Njemčević – Stefanie Dohrn CANYON ALLEBIKE 03:54:44
 2. Katazina Sosna – Irina Luetzelschwab TEAM TORPADO BULLS SWISS 03:56:03
 3. Txell Figueras – Janina Wust BUFF®-MEGAMO TEAM 03:57:27

UKUPNI PLASMAN – KATEGORIJA UCI ELITE ŽENE

 1. Lejla Njemčević – Stefanie Dohrn CANYON ALLEBIKE 09:44:23
 2. Katazina Sosna – Irina Luetzelschwab TEAM TORPADO BULLS SWISS 09:44:23
 3. Txell Figueras – Janina Wust BUFF®-MEGAMO TEAM 09:45:30

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More