Proizvođač kotača “American Classic” zatvara svoje tvornice

American Classic, proizvođači kotača, naba i cijevi sjedišta, objavili su da zatvaraju svoju tvornicu u Tajvanu, prodaju svoju imovinu, te su otpustili gotovo 40 zaposlenika.

Utemeljitelj tvrtke je Bill Shook, nekadašnji profesionalni natjecatelj koji je vozio za Američki Nacionalni tim. Prve komponente ove tvrtke, lagani nosači za boce i podesive cijevi sjedala, predstavljene su 1982. godine kada je i započela njihova proizvodnja.

No, American Classic je svoje ime proslavio prvenstveno s kotačima, osobito laganim aluminijskim kotačima, te vlastitim nabama.

U 2013 godini, American Classic je proizveo više od 27.000 setova kotača u tvornici Taichung, na Tajvanu. No ono što je bitno jeste da su svi ovi vrhunski kotači bili potpuno ručno rađeni.

Kotači nižeg cijenovnog ranga su izrađivano strojno, ali su završne obrade ručno provjeravane.

Suvlasnik Ellen Kast spomenuo je da su prodajne poteškoće započele 2016. godine. Američki Classic povukao je neke poteze na tržištu i pokušao podignuti prodaju, ali to nije uspjelo.

Prema Shooku, "Izazovi na tržištu bicikala doveli su do ove odluke. Sretni smo što imamo svoje zdravlje i nastavljamo dalje u novom smjeru bez stresa. Ovo je jedan novi početak, novog putovanja u najboljem sportu na svijetu."

Shook je također istaknuo da će nastaviti sa dizajniranjem i biti dostupan za savjetovanje.

Izvor: BikeRadar 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More