Egan Bernal vjeruje da su stare brojka sa treninga opet tu

Autor: Dario Belingheri | Autorska prava: Getty Images Autorska prava: 2023 Getty Images

Egan Bernal se polako vraća na svoju vrhunsku razinu nakon razdoblja provedenog oporavljajući se od svoje strašne nesreće. Barem prema brojkama, Bernal bi mogao biti čak i bolji nego ikada prije.

Svakog trenutka se budim s ciljem da postanem najbolji“, kaže Bernal u razgovoru s Wielerflitsom nakon sjajne predstave na svom debitantskom nastupu na Liege-Bastogne-Liege. “Ne znam hoće li to opet biti moguće, ali moja je motivacija trenirati svako jutro. Često razmišljam o ponovnoj pobjedi na Tour de Franceu ili o tome da postanem broj jedan na svijetu. Moj je osobni cilj ponovno to postići .”

Gledajući sada moje podatke, brojke su bolje nego prije mog pada”, nastavlja Bernal. Samo zato što su se brojke vratile, ne znači da će se odmah vratiti osvajanju Grand Tours. “Sport je evoluirao. Morate napredovati svake sezone kako biste bili među najboljima. Od ovog mjeseca stvarno mi se vratio dobar osjećaj.”

“Posebno sam se iznenadio početkom godine, kada sam završio na podiju u O Gran Caminu. To mi je samo dalo dodatni motiv da nastavim marljivo raditi. Uslijedili su Pariz-Nica i Volta a Catalunya, a tek nakon toga sam imao mjesec dana napornog treninga,” zaključuje Kolumbijac. “Sada mogu podnijeti puno više treninga. Ponekad prošle godine nisam mogao normalni trenirati, još uvijek zbog posljedica tog pada ali ove godine konačno mogu ponovno podnijeti opterećenje na treninzima i to je dobar osjećaj.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More