Biciklisti iz Mostara krenuli prema Vukovaru

Šesta po redu biciklistička karavana prijateljstva "Mostar – Vukovar 2018", koju organizira Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" i Biciklistički klub Mostar, krenula je jutros ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru prema gradu Vukovaru.

Na put dug više od 400 kilometara krenulo je više od 30 biciklista iz BiH i Hrvatske.

Nakon što su položeni vijenci te zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima ispred Kosače, sudionici karavane krenuli su prema Vukovaru.

Organizatori ističu kako se biciklističkom karavanom žele unaprijediti prijateljski odnosi između BiH i Hrvatske, kao i Grada Mostara i Grada Vukovara, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru.

Karavana će, između ostalog, proći Kiseljakom, Žepčem, Orašjem i Županjom. Trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 420 kilometara.

Karavana će po dolasku Vukovar sudjelovati u obilježavanju 27. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu, a i ove je godine uvrštena u službeni program obilježavanja Dana Grada Vukovara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More