Blidinje BIKE Festival uz potporu predsjednice Federacije BiH

Srpanj je sjajan mjesec za boravak na otvorenom i promociju Bosne i Hercegovine na najevećem Bike festivalu koji se održava u Parku prirode Blidinje, a značaj ovog događaja uvidjela je i predsjednica Federacije BiH gđa. Lidija Bradara.

Manje je poznato kako institucija predsjednika Federacije BiH ured ima i u Mostaru. Između redovitih aktivnosti i obaveza, ured predsjednici Federacije Lidiji Bradara služi i za brojne susrete sa strankama odnosno građanima kojima je Mostar puno bliže od Sarajeva.

Posjet Mostaru, predsjednica Federacije BiH gđa. Lidija Bradara iskoristila je za susret s organizatorima Blidinje BIKE Festivala. U ugodnom okruženju kroz razgovor Toni Zorić i Josip Barišić predstavili su predsjednici Federacije BiH značaj, kao i cilj i misiju ovog događaja na otvorenom koji okuplja profesionalne sportaše, rekreativce i cijele obitelji, te promovira turističke potencijale naše zemlje prema sudionicima koji ove godine dolaze iz 20 zemalja svijeta.

Nisam ranije bila upoznata sa ovom idejom i potencijalom koji dolazi iz jedne ovakve organizacije. Odlične ideje imaju dečki iz udruge Herzegovina Bike koji pripremaju jedan sportsko-turistički događaj na Blidinju. Događaj će uključivati službena međunarodna natjecanja, ali i promovirati turističke i gastronomske potencijalne spomenutog bh. bisera prirode i to sve kroz jedan sverastući oblik turizma – aktivni turizam. Očito je kako je to ekipa koja ima ogromna iskustva u organizaciji ovih događaja i koji već godinama rade na popularizaciji biciklizma i sporta općenito, te sam sretna što su mene prepoznali kao potencijalnog suradnika na projektu i što su mi se obratili za podršku“, komentirala je Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH.

Tri dana događanja u Parku prirode Blidinje usredotočena su na biciklizam, rekreaciju u prirodi, edukativne radionice, zabavu i mnogo više. Očekuje se dolazak tisuće posjetitelja, a vrhunac događanja bit će XCM Balkansko prvenstvo  i MTB maraton UCI Class 1 XCM Herzegovina, na kojem će se natjecati profesionalni biciklisti iz 20 zemalja. Dodatno, tu je uzbudljiv program, koji uključuje edukativne radionice i aktivnosti za najmlađe bicikliste na stazi, obiteljska okupljanja, izložbeni sajam i mnoštvo zabave čime su organizatori zaokružili vikend festivala i donijeli onaj poznati osjećaj ispunjenosti.

Blidinje BIKE Festival je upravo dobio jedan veliki vjetar u leđa i jednostavno smo presretni zbog toga. Prije svega sretni smo što je predsjednica odlučila da nas primi kako bismo joj predstavili naš projekat, trud i zalaganja kako bismo našu zemlju pozicionirali kao cikloturističku destinaciju. Moram priznati danas sam na sastanak došao bez prevelikih očekivanja, jednostavno na predstavim naš posao, ali ugodno okruženje i otvorenost predsjednice da podrži pozitivne ideje me ugodno iznenadila i sretni smo što jedna ovako značajna osoba kao što je predsjednica Federacije BiH staje iza naše ideje i podržava naš rad“, kazao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Ovo nam je jedan veliki pokazatelj da radimo dobar posao, a na nama je sada još veći zadatak da organizaciju događaja iznesemo na visokoj razini i damo našoj zemlji promociju kakvu ona i zaslužuje“, dodao je Zorić.

Sudeći prema velikom zanimanju na ranim prijavama za ovogodišnje izdanje pred nama je vrhunski događaj. I rekreativna biciklijada Stazom ‘ajduka i profesionalna utrka XCM Herzegovina izazivaju veliko zanimanje među biciklistima. Sve nas to jako veseli a ovakav vid podrške nam daje dodatni vjetar u leđa da natjecateljima i posjetiteljima donesemo vrhunski događaj“, kazao je Josip Barišić, predsjednik BK Mostar.

Blidinje BIKE Festival tradicionalno se održava u mjesecu srpnju, i ova godina nije iznimka. Tijekom tri dana događanja, od petka do nedjelje, brojni posjetitelji imat će pristup uzbudljivom programu, a kroz izložbeni sajam predstaviti će se mali lokalni proizvođači domaćih proizvoda, te promovirati Blidinje kao outdoor destinacija.

Cijeli program događaja i sve novije informacije vezane za događaj potražite na službenoj web stranici Blidinje BIKE Festival (link).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More