Capriolo proširuje svoju CPRO seriju bicikala

Razvijani i projektirani da budu pouzdani i dostupni svima, Capriolo u svojoj širokoj paleti proizvoda ima bicikl za svakoga, od rekreativnih biciklista koji žele slobodu i uživanje, do onih koji vole da voze brzo i da njihova vožnja bude koncentrirana oko treninga i utrka. Uz potpunu kontrolu nad svakim aspektom dizajna, razvoja i procesa proizvodnje, Capriolo je znao da će njihova sve veća ponuda poboljšati biciklizam na svim terenima. A sada odlaze korak dalje.

CPRO BICIKLI – NOVA CAPRIOLO GENERACIJA BICIKALA

Već ranije Capriolo je najavio kako ponovo eksperimentira sa karbonskim biciklima, nakon čega je u prošloj godini predstavio svoj prvi CPRO brdski bicikl koji je nostio oznaku C9.7. Stavljanje brojne oznake na ovom modelu bicikla bila je najava kako Capriolo neće stati na  ovom modelu. Prvi CPRO C9.7 bicikl predstavio se kao bicikl jako lijepog dizajna sa pouzdanim komponentama i jako pristupačnom cijenom. U vremenima kada su cijene bicikala divljale i skakale u nebo, Capriolo je predstavio prvi CPRO karbonski bicikl natjecateljski orijentiran, a koji je bio dostupan kupcima po cijeni od 2.399,00 KM. Bicikl je dolazio sa Carbon preformace okvirom, 1×12 pogonskim sustavom, unutarnjim vođenjem kabela, vilicom na ključanje i cijevi sjedala/glave okvira koja se sužava (tzv. tapered). Ne treba isključiti ni Kenda skinwall gume koje su sasvim lijepo zaokružile dizajn ovog bicikla.

Ram – Carbon T700 (5 godina garancija)
Amortizer/viljuška – Alloy/Magnesium 29″ Air Fork
Pogon -11/128-34t-170mm
Mjanjač zadnji – Shimano RD-M6100 (Deore)
Ručice mjenjača- Shimano SL-M6100 (12 speed)
Zupčanik- 11-51
Ručice kočnica- Tektro HD275 (Two fingers)
Kočnice- Tektro HD275 (180/160mm)
Felge- KryptonX 29×1.5-32h-Alloy DW
Volan/Lula- Evo Components
Sjedište- Selle Royal 2058D

CPRO modeli predstavljaju najnoviju generaciju Capriolo bicikala. Poslije 26 godina rada, CPRO modeli proslavili su našu industriju bicikala i biciklističke opreme sa svojim inovativnim dizajnom i odličnim tehničkim karakteristikama. CPRO predstavlja nadograđenu liniju Capriolo bicikala. Najnoviji Capriolo MTB modeli ističu se neverovatnom izdržljivošću, namenjeni za uzbudljive i sigurne vožnje“, komentirali su iz Capriola.

CPRO G 9.6 gravel bicikl
CPRO G 9.4 gravel bicikl

Danas Capriolo predstavlja nove modele, odnosno proširuje svoju CPRO ponudu na Gravel bicikle koji su sve popularniji, a Capriolo im je odlučio dati oznake G 9.4 i G 9.6. Naravno to nije sve, osim gravel bicikala CPRO serija sada uključuje i  brdske bicikle sa duplom suspenzijom, kao i hardtail bicikle koji dolaze sa aluminijskom okvirom. Bitno je kazati kako samo CPRO C9.7 bicikl dolazi sa karbonskim okvirom, dok svi ostali modeli iz CPRO serije dolaze sa aluminijskim 6061 okvirima. Ostaje nejasno hoće li CPRO aluminijski hardtail bicikli zamjeniti Capriolo Level seriju, koja je ranije glasila za najjaču ponudu iz Capriolo serije bicikala.  

CPRO AL-PHA 9.7 aluminijski hardtail bicikl
CPRO AL-RO 9.7 aluminijski hardtail bicikl

Iz ove ponude vidljivo je da aluminijski hardtail modeli dolaze sa oznakama: AL-PHA 9.7; AL-PHA 9.6; AL-PHA 9.5; AL-PHA 9.4 i AL-RO 9.7. U ovom trenutku ne znamo što točno predstavljaju ove oznake, al ono što možemo zaključiti jeste da AL označava aluminijski okvir, a brojne oznake predstavljaju kvalitet opreme koja dolazi na biciklu. Iz karakteristika na biciklima vidimo da veće brojne oznake predstavljaju bicikle sa bogatijom opremom, tako da 9.7 model dolazi kao najjači model u toj seriji, dok 9.4 model dolazi sa nešto siromašnijom opremom. PHA i RO oznake su nam nejasnne u ovom trenutku, no svakako ćemo ažurirati članak kada dobijemo i ove informacije.

CPRO AL-GO 9.7 aluminijski brdski bicikl sa duplom suspenzijom
CPRO AL-MO 9.7 aluminijski brdski bicikl sa duplom suspenzijom

Kod brdskih bicikala sa duplom suspenzijom imamo modele AL-GO 9.7 i AL-MO 9.7. Oba modela imaju gotovo identičnu opremu, gdje dolaze sa aluminijskim okvirom, unutarnjim vođenjem kabela, pomičnom cijevi sjedala, 1×12 pogonskim sustavom, a različitim nalazimo samo položaj zadnje suspenzije, odnosno geometrija bicikla. AL-GO 9.7 slovi za bicikl sa Enduro geometrijom, dok AL-MO 9.7 dolazi kao bicikl sa Race geometrijom.

CPRO AL-EVE 7.7 ženski hardtail bicikl
CPRO AL-EVE 7.5 ženski hardtail bicikl

Na kraju ponuda uključuje i dva ženska hartail modela koji dolaze sa oznakama AL-EVE 7.7 i AL-EVE 7.5. Kao i kod gore u tekstu navedenih hardtail modela orijentiranih za muškarce, tako i ženski modeli dolaze sa aluminijskim okvirima, koji uključuju povijenu gornju cijev okvira, naravno. Oba modela dolaze sa unutarnjim vođenjem kabela, vilicom sa opcijom ključanja na upravljaču, te 27.5-inčnim kotačima. Jedina razlika u ova dva modela jeste u opremi, gdje model 7.7 uključuje bolju opremu i 1×12 pogonski sustav, dok  model 7.5 dolazi sa 2×10 pogonskim sustavom i zanemarivo slabijom grupom dijelova.

Po pitanju težine, najlakši bicikl iz CPRO serije je karbonski 9.7 model koji dolazi sa 12kg, dok bicikl sa najvećom težinom je naravno bicikl sa duplom suspenzijom i to AL-MO 9.7 model koji teži 16.9 kg.

Aleksandar Roman u akciji na svom CPRO 9.7 biciklu

Capriolo ima svoje distributere u 9 zemalja, a novi CPRO modeli bi se trebali naći na policama trgovina početkom 2023 sezone. Vjerujemo kako ćemo neki od modela i dobiti na testiranje, pa ćemo moći donijeti i više informacija, a do tada možete pratiti društvene mreže Aleksandra Romana koji je Capriolo ambasador i vozi CPRO C9.7 karbonski bicikl.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More