Održan Pecka UCI C3 MTB maraton

Prvi Pecka Outdoor Festival održan od 25. do 27. maja u jednom od najljepših dijelova Krajine, selu Pecka u općini Mrkonjić Grad.

Bogat festivalski program podijeljen bio je u dva dijela. Prvi i drugi dan Festivala, petak 25. i subota 26. maja, rezervirani su za Cross country Maraton – Pecka XCM, dok se u nedjelju 27. maja održavao Dan za aktivnu porodicu.
 


Cross country Maraton – Pecka XCM je jedna od samo tri utrke u MTB – brdskom biciklizmu, koja je bodovana od strane Međunarodne biciklističke unije (UCI).

U petak 25. maja održala se probna ili trening utrka sa popratnim muzičkim programom, dok se glavna utrka održala u subotu 26. maja, sa početkom od 11:00 sati.

Unatoč tome što su biciklisti mogli da osvoje nove UCI bodove, te se tako približe ispunjavanju norme za Ljetne olimpijske igre, koje se 2020. dešavaju u Tokiju, Pecka MTB maraton obilježio je nastup od 30-tak učesnika.
 

 


Rezultate po kategorijama možete pogledati OVDJE.

2018.ZXCZPeckaZUCI-CZ3.docx

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More