Colbrelli pobjednik kraljevske etape Dubai Toura

Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) stigao je prvi na vrh Hatta Dam u tijesnoj završnici četvrte etape Dubai Toura. Talijan je iskoristio odličnu poziciju svoje momčadi u posljednjem kilometru te odsprintao do pobjede ispred Magnusa Corta (Astana) i Tima Roosena (Lotto NL-Jumbo).

Tijekom etape kao glavni kandidat za pobjedu slovio je Brandon McNulty (Rally Cycling) koji je vozio u bijegu. Činilo se kako će 19-godišnjak stići do fenomenalnog trijumfa no, nije imao dovoljno snage i brzine u završnici. Na posljednjem usponu izgubio je gotovo 45 sekundi u odnosu na Colbrellija kojem je ovo prva pobjeda u sezoni.

Elia Viviani (QuickStep Floors) zadržao je vodstvo u generalnom poretku završivši etapu unutar glavne grupe. Do kraja utrke je ostala još jedna etapa, a Viviani će braniti prednost od 2 sekunde ispred Corta te 4 sekunde ispred Colbrellija.

„Mislim da još ništa nije gotovo,“ rekao je Viviani. „Imam samo 2 sekunde prednosti ispred Corta, a vidjeli ste koliko je jak. Mislim da će sutrašnja etapa biti vrlo zanimljiva. Imamo jaku momčad, vidjeli ste danas kako su Terpstra i Lampy jakim tempom uhvatili bjegunce. Zadovoljan sam rezultatom jer je cilj bio zadržati lidersku majicu.“

Rezultati 4. etape:

 1. Sonny Colbrelli, Bahrain-Merida
 2. Magnus Cort, Astana Pro Team
 3. Timo Roosen, LottoNL-Jumbo
 4. Alexander Kristoff, UAE Team Emirates
 5. Giacomo Nizzolo, Trek-Segafredo
 6. Elia Viviani, Quick-Step Floors
 7. Tom Bohli, BMC Racing Team
 8. Loic Vliegen, BMC Racing Team
 9. Nacer Bouhanni, Cofidis
 10. Nathan Van Hooydonck, BMC Racing Team

Generalni poredak nakon 4. etape:

 1. Elia Viviani, Quick-Step Floors
 2. Magnus Cort, Astana Pro Team
 3. Sonny Colbrelli, Bahrain-Merida
 4. Nathan Van Hooydonck, BMC Racing Team      
 5. Nacer Bouhanni, Cofidis
 6. Loic Vliegen, BMC Racing Team
 7. Timo Roosen, LottoNL-Jumbo
 8. Alexander Kristoff, UAE Team Emirates
 9. Jean-Pierre Drucker, BMC Racing Team
 10. Dylan Teuns, BMC Racing Team

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More