Daniel Martin pobjednik 6. etape TDF

Daniel Martin (UAE Emirates) pobjednik je šeste etape ovogodišnjeg Tour de Francea vožene od Bresta do Mur-de-Bretagnea u dužini od 181 kilometra, dok je Belgijanac Greg Van Avermaet (BMC) zadržao žutu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu.

U zahtjevnoj završnici etape u kojoj su posljednja dva kilometra vožena na 7-postotnom usponu najbolje se snašao Martin koji se izdvojio iz glavne skupine vozača više od kilometra prije cilja te se uspio održati na vrhu.

Drugo mjesto sa sekundom zaostatka zauzeo je Francuz Pierre Latour (AG2R), dok je treći bio ŠpanjolacAlejandro Valverde (Movistar) s tri sekunde zaostatka.

Najveći gubitnik etape je Nizozemac Tom Dumoulin (Sunweb), pobjednik prošlogodišnjeg i drugoplasirani s ovogodišnjeg Giro d'Italia imao je mehanički kvar na biciklu otprilike šest kilometara prije cilja te je izgubio kontakt s glavnom skupinom.

Iako je brzo promijenio bicikl, do cilja je izgubio 53 sekunde te je sada 15. u ukupnom redoslijedu sa 1:03 minute slabijim vremenom od vodećeg Van Avermaeta, odnosno sekundom iza branitelja naslova i vozača koji ga je pobijedio na ovogodišnjem Giru Britanca Chrisa Froomea (Sky) koji je 14.

U ukupnom redoslijedu vodeći Van Avermaet sada ima tri sekunde bolje vrijeme od drugog Britanca Gerainta Thomasa (Sky) te pet sekundi od trećeg momčadskog kolege Amerikanca Tejaya Van Garderena (BMC).

 

REZULTATI, 6. ETAPA:

1. Daniel Martin (Irs/UAE Emirates) 4:13:43
2. Pierre Latour (Fra/AG2R) +1
3. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +3
4. Julian Alaphilippe (Fra/Quick-Step) +3
5. Rafal Majka (Polj/BORA) +3
6. Adam Yates (VB/Mitchelton-Scott) +3
7. Bauke Mollema (Niz/Trek) +3
8. Peter Sagan (Svk/BORA) +3
9. Geraint Thomas (VB/Sky) +3
10. Primož Roglič (Slo/LottoNL-Jumbo) +3

UKUPNO:

1. Greg Van Avermaet (Bel/BMC) 22:35:46
2. Geraint Thomas (VB/Sky) +3
3. Tejay Van Garderen (SAD/BMC) +5
4. Julian Alaphilippe (Fra/Quick-Step) +6
5. Philippe Gilbert (Bel/Quick-Step) +12
6. Bob Jungels (Luk/Quick-Step) +18
7. Rigoberto Uran (Kol/Education First) +45
8. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +51
9. Rafal Majka (Polj/BORA) +52
10. Jakob Fuglsang (Dan/Astana) +53

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More