Nedostatak pobjeda stvorio tenzije unutar Katushe

Unutar momčadi Katusha-Alpecin stvorile su se tenzije nakon što je sportski direktor Dimitri Konyshev prozvao glavnog sprintera Marcela Kittela egoističnim.

U velikom intervjuu objavljenom u današnjem L'Equipeu, Rus je nekoliko redova posvetio Kittelu, a oni su daleko od zanemarivih.

„Plaćamo ga jako puno, a on je zainteresiran samo za sebe. U Choletu prije timskog kronometra igrao se na mobitelu za vrijeme sastanka, a time je pokazao nezainteresiranost za onim što sam ja imao za reći“, rekao je Konyshev.

Za sada je ovo vrlo težak Tour de France za Kittela, koji nije uspio dosegnuti prošlogodišnju formu koja mu je donijela pet etapnih pobjeda na francuskom Grand Touru braneći boje QuickStep Floorsa.

Nijemac je završio treći na prvoj etapi te peti na četvrtoj etapi, a mehanički kvar ga je udaljio iz završnice tijekom druge etape. Na jučerašnjoj sedmoj etapi nije se osjećao dobro te je ulogu sprintera prepustio svom lead out čovjeku Ricku Zabelu. Također, neslužbeni izvori navode kako je Kittel bio nezadovoljan zbog načina na kojeg su ga suvozači ostavili tijekom timskog kronometra.

Uoči osme etape Kittel je odgovorio na pitanja službenih medijskih partnera o nadolazećem danu, ali je odbio odgovarati na bilo koja druga pitanja. Stručni stožer Katushe bio je vrlo svijestan situacije koja je izašla u javnost, a u Dreuxu menadžer momčadi Sergey Outchakov je viđen kako izlazi iz timskog autobusa s L'Equipeom u rukama.

Konyshev je mudro odgovarao kada su ga novinari upitali za komentar na objavljeni članak.

„Svatko je danas na mobitelu – svaki dan po cijeli dan“, izjavio je kratko kroz šalu i potom se osvrnuo na komentar kako je Kittel egoističan.

„Sprinteri su općeni to malo egoistični, ali on voli pomagati timu. Zadnja dva dana je proveo na čelu kako bi pomogao Ilnuru da bude u što boljoj poziciji. Ne možemo se požaliti na njega.“

Konyshev je također naglasio kako Kittel „nije spreman“ da osvoji etapu jer nešto jednostavno ne ide po planu za Nijemca, a osvrnuo se i na strukturu momčadi koja je podijeljena između interesa Kittela i interesa Ilnura Zakarina, vozača za generalni poredak. Zakarin je vrlo blizak Konysgevu, dok je Kittel bliži s njemačkim sportskim direktorom Torstenom Schmidtom.

„Možda nije na 100%, možda mu nedostaje lead out vlak od prošle godine jer imamo pola momčadi za Ilnura i pola momčadi za njega. Na velikim utrkama je puno lakše kada imate jednog lidera. Ne možemo tražiti od Kochetkova i Boswella da pomognu u završnici, jednostavno to nije moguće. Imamo dva lidera i momčad je zbog toga gotovo podijeljena u dva dijela.“

„Možete vidjeti da tim radi jako dobro za njega, tako da se ne može žaliti po tom pitanju. On je jako dobar sprintera, ali u ovom trenutku nešto jednostavno ne ide kako treba. Timski duh je dobar, i dalje vjerujem da Marcel može osvojiti etapu, možda nam to pokaže već danas“, zaključio je Konyshev.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More