Domenico Pozzovivo i braća Izagirre vodit će Bahrein Meridu na TDU

Bahrain Merida tim najavio je snažnu postavu za Santos Tour Down Under koji počinje 16. siječnja u Port Adelaideu u Južnoj Australiji i pokriva 860 kilometara u šest dana.

"Imamo jako dobru postavu, to je više tim koji ide za generalni plasman, pa će glavni fokus na utrci biti na generalnom plasmanu", izjavio je Sportif Tristan Hoffman direktor tima Bahrein Merida.

"Domenico i braća Izagirre podijelit će vodstvo. Ion se dobro oporavlja nakon Tour de Francea. Gorka je završilo na 8. mjestu u generalnom plasmanu 2015. godine. Domenico se pridružio timu na oba trening kampa i pokazao svoju veliku osobnost. Radujem se što ću ga opet vidjeti na cesti. Nadamo se da će sva 3 vozača završiti među prvih 10. "

"Trenutno sve radim kako bih bio u dobroj formi pred start TDU 2018", rekao je Pozzovivo. "Moj će cilj biti plasman među deset najboljih u GP-u, a nadam se da ću uspijeti napraviti dobar rezultat u dvije brdske etape (4. i 5.). Mislim da imamo jako dobar popis vozača na početku ove utrke i meni je uvijek zadovoljstvo započeti sezonu u Južnoj Australiji zbog dobrog vremena, lijepih cesta za utrku i odlične publike nakon svake etape. "

Ion Izagirre se također raduje natjecanju u Australiji. "Prije svega, moj glavni cilj je oporaviti se i vratiti onaj osjećaj koji sam imao prije nesreće, vratiti povjerenje u peloton i zaboraviti stres na spustu. Već sam dva puta vozio ovu utrku i poznate su mi etape tamo. To je dobra utrka za početak sezone, tamo je ljeto, kratke etape, nema previše transfera. Idemo s Pozzovivom i mojim bratom, što mi je jako važno. Zato, po mom mišljenju, imat ćemo vrlo jak tim tamo. "

U međuvremenu, nakon uspješne operacije, Ramūnas Navardauskas će također biti na rasporedu i veseli se povratku.

"Za mene, 2018 sezona je vrlo važna sezona zbog moj povratka iz prošlogodišnjeg problema", rekao je Navardauskas. "Dakle, Tour Down Under je super važan za mene. Znam da neću biti u najboljem izdanju, ali ne mogu dočekati da vidim kako stojim sa formom. Veselim se što ću pomagati svojim timskim kolegama. Nedostaje mi vožnja mog Merida bicikla u utrci sa dresom Bahrein-Meride! "

Postava tima BAHRAIN MERIDA za Tour Down Under:

Manuele Boaro
Valerio Agnoli
Yukiya Arashiro
Ramūnas Navardauskas
Ion Izagirre
Gorka Izagirre
Domenico Pozzovivo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More