Dušan Rajović pobjednik utrke Hrvatska – Slovenija

Dušan Rajović član tima Adria Mobil pobjednik je međunarodne utrke Hrvatska – Slovenija. Dušan je bio najbrži u grupnom sprintu

od osamnaest vozača koji su došli na glavni trg sa velikom prednošću ispred glavne grupe. Drugo mjesto osvojio je Luka Čotariz KK Kranj i Žiga Jerman (Rog Ljubljana) na trećem mjestu.

Utrka se vozila na dionici od Zagreba do Novo Mesto na temperaturi od 30 stupnjeva. Na polovici utrke, oko 15 vozača je napravilo bijeg, a neki su kasnije uspjeli uhvatiti grupu u bijegu i spojiti se. Među bjeguncima bio je i Dušan Rajović, koji je uhvatio zadnji vlak da se priključi grupi. S obzirom da su sve ekipe bile jako dobro pokrivene, razlika između grupe u bijegu i glavne grupe se povećavala.

U sprintu se kao najbolji pokazao Dušan Rajović, kojem je ovo treća pobjeda u ovoj godini. Vidljivo umoran nakon utrke je izjavio:

Danas sam imao jaku vožnju. Tempo je bio izuzetno brz, bilo je vruće, a usponi na putu su zadavali velike probleme.Klubski kolega Radoslav Rogina je uvijek bio tu uz mene i pomaga mi kad je bilo potrebno. Najgore je bilo na posljednjem od četeri kruga, kada su vozači konstantno napadali. Jako sam sretan zbog današnje pobjede, mnogo mi znači."

"Posle uspeha u Kini na trci Tour of Xingtai gde je osojio 2.mesto, Dušan je danas ponovo usrećio sve srpske bicikliste sa pobedom na UCI trci 1.2 kategorije Hrvatska – Slovenija. Dušan je na postolju pobedu posvetio nedavno preminulom Radošu Čubriću, začetniku BK Metalac, koji je Rajovićev matični klub", komentirao je Radiša Čubrić.

Pobjednici po godinama:                                           

2008 Ljubljana – Zagreb:  Robert Vrečer   Radenska
2009 Ljubljana – Zagreb:   Robert Vrečer  Adria Mobil
2010 Zagreb – Ljubljana:   Matej Mugerli   Perutnina Ptuj
2011 Zagreb – Ljubljana:   Kristjan Fajt   Adria Mobil
2012 Zagreb – Ljubljana:   Marko Kump  Adria Mobil
2013 Hrvaška – Slovenija:  Riccardo Zoidl  Team Gourmetfein – Simplon
2014 Hrvaška  – Slovenija: Primož Roglič  Adria Mobil
2015 Hrvaška – Slovenija Marko Kump Adria Mobil
2016 Hrvaška – Slovenija Jannik Steimle Team Felbermayr – Simplon Wels
2017 Hrvaška – Slovenija Dušan Rajović Adria Mobil

Izvor: Prijavim.se
Foto: Facebook/ Damir Kovačić

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More