Energijski recept: banana kolač s orasima

Od ovog tjedna pa nadalje, svaki tjedan ćemo objaviti recept za užinu, koja će biti pogodna za korištenje prije, tijekom i nakon sportskih aktivnosti.

Među njima će biti recepti, čija priprema neće trajati duže od jednog sata, a sastojati će se od namirnica koje se mogu kupiti u bilo kojoj prehrambenoj prodavnici i ti recepti će biti će biti prikaldni za sezonu. Svaki recept će imati pokazatelj približne kalorijske vrijednosti i podatke o udjelu proteina, masti i ugljikohidrata u svakom komadu.

Prvi na energetskom receptu je kolač od banane s orasima.

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva (ventilator 160). Grubo nasjeckajte orahe, banane, izrežite na 5 mm debele kriške. Nalomite čokoladu u komadiće i otopiti je s maslacem. Jaja i šećer mješajte do pjene. Jajnu masu pomiješajte sa čokoladom i maslacem. Pomiješajte orahe ooje ste usitnili na mrvice, brašno, bademe i prašak za pecivo. Čokoladnu masu sa mikserom promiješati, zatim dodajte banane, umiješajte ručno.

Obložiti posudu s papirom za pečenje. Ako pečete tortu u modelu za pečenje kolača, možete je ispeći za 40 minuta, ako pečena u velikoj tavi, 20-30 min. Torta se može obogatiti sa sladoledom ili šlagom.

Vrijeme pripreme: 40 min

U komadu (9 komada): 390 kalorija, 10 g proteina, 22 g masti, 39 g ugljikohidrata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More