Ipak ima i pametnih – novac od prometnih kazni za biciklističku infrastrukturu

Rijetko te kada može nešto ugodno iznenaditi kada je riječ o inovativnim projektima pri razvoju urbane biciklističke infrastrukture na području ovog dijela Europe, a posebno kada pročitaš da je jedan grad odlučio da sav novac od naplate prometnih prekršaja usmjeri na obilježavanje biciklističkih staza.

Riječ je o Novom Sadu koji se na to odlučio ove godine. Tako će u gradskoj blagajni za ovu godinu za stavku “unaprjeđenje sigurnosti prometa” biti izdvojeno 71,1 milijuna dinara (oko 60.000 eura).

Prema programu, predviđeno je da najveći dio sredstava – 28,5 milijuna (oko 25.000 eura), bude upotrebljeno za popravke prometne infrastrukture i za označavanje pješačkih i biciklističkih prijelaza debeloslojnom plastikom, popravke biciklističkih staza i druge manje radove na ulicama kao što su korekcije ivičnjaka, postavljanje signalizacije i brojača protoka.

 Ostatak novca će biti iskorišten za različite promotivne i edukativne promocije sigurnosti prometa, kao što su izrade analiza, stručni skupovi, edukacija djece i odraslih, razni tiskani materijali i bilbordi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More