Jašović zlatni na prestižnom “OceanLava” takmičenju

U svijetu jako propraćen i mnogo zahtjevan sport od tri vezane discipline i to plivanja, trčanja i biciklizma, bio je u planu još prošle sezone iskusnom, višestrukom šampionu Crne Gore u biciklizmu – Draganu Jašoviću, članu biciklističkog kluba "MFR-Tempo".

OceanLava se u Crnoj Gori, tačnije u Kotoru, po treći put odžava i sa sobom nosi ovogodišnji rekord u broju takmičara koje je prevazišao brojku od 500. Organizator i direktor trke u Crnoj Gori je Igor Majer.

Takmičenje se sastoji iz tri segmenta: plivanje (1.9km), trčanje (21km) i hronometar (90km).

Naš takmičar, Dragan Jašović je nastupio sa svojim timskim kolegama, ovog' puta iz tri različite zemlje i to belgijanac Luc van Lierde (višestruki svjetski prvak u Ironman-u, ujedno i trener Dragana Jašovića) i Dmitri Nemkov koji je imao gotovo najteži zadatak – istrčati dionucu od 21km.

Ovakva kombinacija takmičara iz tri Zemlje je uspjela da ostvari ubjedljivu pobjedu u kategoriji Team-Relay (štafeta) i to u vremenu 4:30:13.

"Od samog starta bili smo u prednosti zahvaljujući Luc van Lierde-u, koji je iz vode izašao kao trećeplasirani od svih učesnika .Ja sam preuzeo štafetu I držao vodeću poziciju do 60-og kilometra kada su me sustigla tri vozača. Do samoga kraja sam držao jak tempo uprkos jakom vjetru. Za sami kraj imali smo Dmitrija koji je preuzeo štafetu I prednost koju smo Luc i ja napravili nije ispuštao i kao pravi šampion ušao u cilj".

Dmitria uskoro očekuje jedan od najzahtjevnijih IronMan takmičenja u svijetu "Ironman Lanzarote", pa je ova trka bila odlična priprema.

Generalni sponzor  tima "Tempo" je svim takmičarima bio na raspolaganju u pomoći  i time dao jak doprinos u cjelokupnom doživljaju trke.

Ovo je bez sumnje jedan od pokazatelja da članovi tima naporno rade na "štelovanju" forme za nastupajuća takmičenja koja nam dolaze.

U toku su pripreme u organizaciji MTB spektakla koji će se u Avgustu dogoditi u Kolašinu.

Press: Biciklistički klub "MFR-Tempo"

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More