Humanitarci na biciklima krenuli iz Beča prema Koprivnici

 Sudionici biciklističke humanitarne vožnje “Vienna – Koprivnica cycling from the heart" krenuli su jutros iz središta Beča na put dug 430 kilometara prema Koprivnici.

 Karavana sa 16 biciklista iz Hrvatske, Austrije i Engleske krenula je ispred katetrale na Stephansplatzu, u organizaciji Biciklističkog kluba “Rotor” iz Koprivnice” I Tihomira Hagljana iz Beča.

– Vožnja je humanitarnog karaktera i zajedno s kolegama iz Austrije skupili smo 20 tisuća kuna koje ćemo donirati bolnici u Koprivnici za poseban ležaj za nepokretne osobe te koprivničkom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce – kazao je Hrvoje Tisaj u ime organizatora.

Ujedno ističe kako, osim humanitarnog karaktera, ova manifestacija  doprinosi boljem umrežavanju i gospodarskom povezivanju Austrije i Hrvatske

Najmlađi sudionik biciklističke karavane ima 14, a najstariji 62 godine.

Karavana će trajati tri dana, Prvog dana vozi se do Gyora u Mađarskoj u dužini 143 kilometra, drugi dan se ide do jezera Balaton, a za zadnji je dan ,u subotu oko 16 sati, predviđen dolazak u Koprivnicu gdje bi bicikliste trebao dočekati tamošnji gradonačelnik Mišel Jakšić.

Inače, povod ove humanitarne manifestavije je nesretni slučaj članice BK "Rotor" Tanje Tisaj koja se pri padu s bicikla teško ozlijedila te se nalazi na odjelu intenzivne njege u koprivničkoj bolnici. 

Humanitarnu vožnju podržalo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji.

BikeMagazin želi svim sudionicima sretan put.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More