Lejla Njemčević ukupna pobjednica Svjetske maraton lige

Najbolja BiH biciklistkinja Lejla Njemčević ostvarila je uspjeh karijere nakon što je osvojila Svjetsku maraton ligu.

Liga je sastavljena od sedam utrka Svjetskog kupa, a BiH takmičarka je zauzela prvo mjesto sa 1200 bodova, odnosno 220 bodova više od drugoplasirane Njemice Stefanie Dohrn, na trećem mjestu sa 660 bodova završila je Janina Wust iz Švicarske.
 


Na posljednjoj utrci Svjetskog kupa u Frejusu, Lejla je osvojila peto mjesto, ali to je bilo dovoljno da po prvi put u karijeri osvoji Svjetsku ligu i ostvari najveći uspjeh BiH biciklizma.

BiH takmičarka je tijekom sezone bila najkonstanija takmičarka i na pet od sedam svjetskih kupova završila je na postolju. Pobjede je odnijela na utrkama svjetskog kupa u Poljskoj i Hrvatskoj, dok je u Francuskoj i Turskoj zauzela drugo mjesto, u Španjolskoj je završila kao trećeplasirana i na posljednjem kupu u Francuskoj zauzela je petu poziciju.

"U ovoj sezoni smo postavili dva velika cilja, osvajanje Svjetske maraton lige i prvog mjesta na UCI maraton ranking listi. Zaista smo sretni da sam osvojila ligu, to je bilo izuzetno iscrpljujuće jer morate konstatno kroz sezonu koja je trajala od februara do oktobra ostvarivati vrhunske rezultate“, rekla je Lejla Njemčević.

BiH takmičarka je u sezoni koja je završila nastupila na 35 utrka i nakon upisa bodova očekuje se da sezonu završi kao prva biciklistkinja svijeta na UCI maraton ranking listi. 
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More