Lejla Tanović nastupa na etapnoj UCI S2 utrci u Španjolskoj

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović nastupa na etapnoj UCI S2 "Aragaon Bike Race" utrci koja se održava u Španjolskoj.

U sklopu priprema za predstojeću sezonu planiran je nastup na četverodnevnoj etapnoj utrci, a koja starta danas sa najkraćom etapom. Tanović trenutno zauzima 8. mjesto na Svjetskoj ranking listi sa 899 UCI bodova, te važi za jednu od favoritkinja za podiji na današnjoj etapi.
 


"Lejla danas starta sa hronometarskom etapom i nakon toga je očekuju još tri zahtjevne i tehnički izazovne etape, međutim nalazi se u sjajnoj formi za ovaj period godine tako da je naš cilj podijumska vožnja. U ovoj sezoni ciljeve smo postavili izuzetno visoko a utrke u Španiji poslužit će nam za podizanje forme i kao priprema za najbitnije nastupe,“ rekao je trener Amar Njemčević.

Danas je na rasporedu kronometarska etapa dužine 21 kilometar sa 500 metara visinskog uspona, dok natjecatelje sutra očekuje najteža etapa sa 70 kilometara i skoro 2.000 metara visinskog uspona.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More