Nibali pobjednik Milano – San Remo

Milano – San Remo je danas, prvi put nakon 12 godina, imao domaćeg pobjednika u liku Vincenza Nibalija (Bahrain Merida). U napetoj završnici popularni 'Ajkula iz Messine' napao je na posljednjem usponu Poggio te hrabrom vožnjom stigao do pobjede svega nekoliko metara ispred Caleba Ewana (Mitchelton Scott).

Do trećeg mjesta stigao je francuski prvak Arnaud Demare, vozač tima Groupama FDJ. Završnca je bila toliko tijesna da je Nibali jedva imao vremena za slavljeničko podizanje ruku, a svim vozačima iz TOP 10 dodijeljeno je isto vrijeme.

„Danas smo cijeli dan bili mokri, stalno je bila kiša. Osjećao sam se prilično dobro, na početku uspona sam vozio uz Colbrellija, a na 5km do kraja sam krenuo. Kada su mi radiom javili da imam prednost 20 sekundi rekao sam sebi idem 'gas do daske',“ rekao je Nibali.

„Jednostavno nemam riječi. Presretan sam zbog pobjede, ovo je jako poseban dan za mene.“

Nibalijev nastup počeo je odgovorom na napad Kristsa Neilandsa (Israel Cycling Academy) na Poggiu. Dvojac je momentalno stvorio prednost, dok je Bahrain Merida čuvala čelo glavne grupe i kontrolirala tempo. Nathan Haas (Katusha-Alpecin) pokušao je priključiti se dvojcu, međutim Nibali je tada zadao opak tempo i krenuo po trijumf.

Na vrhu Poggia Talijan je imao prednost od 10 sekundi, međutim tada su na vidjelo izašle njegove vrhunske sposobnosti na spustu. Do kraja su ostala 2 kilometra vožnje po ravnici, a prednost je bila svega osam sekundi. QuickStep Floors, Mitchelton-Scott i Groupama FDJ preuzeli su čelo glavne grupe i zadali jak ritam, međutim nedovoljno da se sustigne sjajni Nibali, koji je još jednom pokazao iznimnu snagu i izdržljivost.

Utrku je obilježio stravičan pad Marka Cavendisha (Dimension Data) koji se zabio u bankinu te preletio preko nje dočekavši se leđima od cestu. Podsjetimo, Cav je na utrku došao sa slomljenim rebrom koje je zaradio na Tirreno – Adriatico.

Rezultati:

  1. Vincenzo Nibali, Bahrain Merida
  2. Caleb Ewan, Mitchelton-Scott
  3. Arnaud Demare, Groupama FDJ
  4. Alexander Kristoff, UAE Team Emirates
  5. Jurgen Roelandts, BMC Racing
  6. Peter Sagan, Bora Hansgrohe
  7. Michael Matthews, Team Sunweb
  8. Magnus Cort, Astana Pro Team
  9. Sonny Colbrelli, Bahrain Merida
  10. Jasper Stuyven, Trek Segafredo

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More