Nibaliu jedinica na Vuelti. Aru, Porte i Quintana traže spas sezone

BettiniPhoto

Još četiri dana su ostala do starta 73. izdanja La Vuelte. Većina timova je potvrdila timske postave dok su organizatori potvrdili da će Vincenzo Nibali nositi startni broj 1.

Ove godine utrka kroz Španjolsku donosi čak 9 planinskih ciljeva a jedan od njih nas čeka već na drugoj etapi.

Mnogi vozači će se pokušati iskupiti na Vuelti za slabije nastupe na Tour de Franceu pa čak i na Giru kao što je Italijan Fabio Aru (UAE Team Emirates) koji je preskočio Toru de France nakon jako lošeg izdanja na Giru. Richie Porte (BMC Racing) i Vincnzo Nibali (Bahrain-Merida) žele što prije zaboraviti nastup na Tour de Franceu gdje su obojica završili nastup prije kraja utrke zbog padova.

Braća Yates (Mitchelton-Scott) će braniti boje australske momčadi nakon što je Simon imao tri etapne pobjede na Giru ali nije izdržao do kraja u borbi za rozu majicu.

David de la Cruz i Michal Kwiatkowski (Team Sky) će pokušati nadomjestiti nedostatak glavnih zvijezda iz svog tima, Froomea i Thomasa.

Jake sprinterske snage će predvoditi svjetski prvak Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) i Italijan Elia Viviani ispred Quick-Step Floorsa.

Tim LottoNL-Jumbo, nakon odličnog nastupa na Tour de Franceu sa tri etapne pobjede i ukupnim četvrtim mjestom Primoža Rogliča, na Vueltu šalje dosta jak tim sa Kruijswijkom kao vođom. Tu su između ostalih još Bennett, van Poppel i Boom.

Valverde (Movistar Team) se nada dobrom nastupu pred domaćom publikom dok će njegov timski kolega Quintana napasti crvenu majicu nakon još jednog razočaravajućeg nastupa na Tour de Franceu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More