Održan “Trofej Kuči 2017”

Kao što je već najavljeno, prvi pravi biciklistički spektakl danas u Podgorici! Najbolji crnogorski biciklista – Demir Mulić,

pobjednik brdskog cilja, najbolje plasirani crnogorski takmičar i drugi ukupno na cilju.

Crnogorski drumski vice šampion – Dragan Jašović, u dužini od 89km u bijegu, na cilju na 16-om mjestu.

Nedjelja, 17.09.2017. godine će su dugo prepričavati i pamtiti – prva medjunarodna biciklistička trka pod nazivom "Trofej Kuči 2017" u organizaciji biciklističkog kluba "Džada" iz Podgorice.

Na startu se pojavilo 54 takmičara i to iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Sve počasti organizatoru, pod pokroviteljstvom novoformiranog biciklističkog saveza Crne Gore, uprave policije Crne Gore, kao i mnogobrojnih sponzora trke na čelu sa "Renault-Alianse-om".

Dužina trke je bila 112km, a pobjednik je član biciklističkog kluba "Metalac Quick CCN" iz Srbije – Ivan Jovanović. Na drugom mjestu došao je najbolji crnogorski biciklista – Demir Mulić ("MFR – Tempo" Podgorica), dok je na trećem mjestu završio jučerašnji pobjednik trke – Srećko Djolić, takodje član "Metalac Quick CCN" tima iz Srbije.

Na brdskom cilju prvoplasirani je bio član našeg tima – Demir Mulić i u cilju je od takmičara Crne Gore bio takodje prvi, time je opravdao sva očekivanja i još jednom dokazao da titulu najboljeg crnogorskog bicikliste ne predaje nikom.

Kako je ovo bilo prvo medjunarodno drumsko takmičenje poslije mnogo godina na teritoriji Crne Gore, svi takmičari jednoglasno ocjenjuju trku visoko kvalitetnom, kako u takmičarskom, tako i organizacionom smislu. Ovo je definitivno način i pravac u kojem treba da se kreče crnogorski biciklizam. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima na čestitkama i podršci u proteklom periodu.

Veliku nadu uliva i masovnost crnogorskih takmičara, kojih je na startnoj liniji bilo preko 30. To dokazuje da biciklizam u Crnoj Gori ide uzlaznom putanjom i da će se uskoro vratiti na mjesto koje zaslužuje.

U Podgorici, MFR – Tempo cycling team

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More