Podgorica bogatija za dvije biciklističke rute

Početkom ove godine Podgorica će dobiti dvije biciklističke rute ukupne dužine oko 30 kilometara koje su namjenjene iskusnijim i spremnijim biciklistima.

Kako su saopštili iz Glavnog grada Kučka ruta  je u dužini od 15-tak kilometara, od Doljana do Ubala, preko Donje i Gornje Vrbice te Donjeg i Gornjeg Meduna i Muzeja Marka Miljanova.

Piperska ruta, kako dodaju,  duga je 15-tak kilometara od Vezirovog mosta starim putem za Danilovgrad do skretanja za Rogame, mostom preko rijeke Zete kroz Duklju, Vukoviće i Đurkoviće skretaće lijevo za Drezgu i Ćeliju Pipersku u kojoj će biti okretnica nazad za Rogame.

Trase ruta duž kojih su iscrtani biciklistički piktogrami dogovorene su, kao optimalne, sa iskusnim vozačima i takmičarima Biciklističkog kluba ‘Džada’. Glavni grad je sa Klubom ‘Džada’ i Fondacijom za razvoj Kuča ‘Marko Miljanov’ organizovao prvu međunarodnu biciklističku trku ‘Kuči 2017’. Nakon novogodišnjih praznika obilježavanje ruta biće okončano postavljanjem vertikalne i svjetlosne signalizacije”, kaže se u saopštenju Glavnog grada.

A.G. / CDM.me 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More