Pred nama je peto izdanje Blidinje BIKE Festivala

Blidinje BIKE Festival već tradicionalno počinje posljednjeg tjedna u srpnju, a 2023 godine nije izuzetak. Kroz tri dana događanja već od petka, 21.7. pa sve do nedelje 23.7. brojnim posjetiteljima biti će na raspolaganju zanimljiv program.

I ove godine će biti cijela tri dana programa biti će koncentrirana oko biciklizma, a uključivati će rekreativne vožnje, edukaciju najmlađih bajkera, druženja za cijele obitelji, te akciju profesionalaca okupljenih oko MTB maratona XCM Herzegovina. Rekreativni posjetitelji se mogu veseliti novoj ruti biciklijade, koja ove godine uključuje posjetu dva renomirana ugostiteljska objekta i degustaciju domaćih jela, a za profesionalce poseban izazov je spektakularna staza maratona.

Blidinje BIKE Festival

Udruga “HerzegovinaBike” u suradnji sa Biciklističkim klubom Mostar, udrugomm Hercegovina Outdoor, Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, Sportskim savezom Grada Mostara  i Visit Blidinje i ove godine organiziraju najveći festival biciklizma u Bosni i Hercegovini – Blidinje BIKE Festival. Kako organizatori poručuju, upravo ova kohezija i suradnja više udruženja i institucija donosi do jedne kvalitetne organizacije događaja koja već pet godina za redom nosi najbolje ocjene.

Za sredinu sezone, kada vladaju i najveće vrućine biciklistička scena odlazi u planine kako bi i ove godine okušali svoje snage na događaju Blidinje BIKE Festival koji se održava od 21. srpnja do 23. srpnja 2023 godine.

Tri dana događaja u Parku prirode Blidinje gdje se sve vrti oko brdskog biciklizma, rekreacije, edukativnih radionica, zabave i još mnogo toga. Očekuje se više stotina posjetitelja, a srce događanja je MTB Maraton XCM Herzegovina na kojem nastupaju profesionalni bicikisti iz 6 zemalja. Osim toga tu je i uzbudljiv prateći program s akcijom najmlađih bajkera na stazi, druženja za cijele obitelji i party koji nas očekuje u subotu od 20.00h, što zaokružuje festivalski vikend osjećajem ispunjenosti.

– Kratka agenda:

  • Petak, 21.7. 2023. – VIP Prezentacija, dječje edukativne radionice i druženje do kasnih sati
  • Subota, 22.7.2023. – Rekreativni događaj/biciklijada “Stazom ‘Ajduka” + Dječja utrka
  • Nedelja, 23.7.2023. – MTB maraton XCM Herzegovina

Program već počinje u petak sa edukativnim radionicama za najmlađe članove biciklističkih klubova, sastancima sa sponzorima i prezentacijom projekta. Bitno je spomenuti da se i cijela ekipa koja je uključena u organizaciju projekta na Blidinju nalazi već od petka i priprema sve ono što će nas dočekati kroz iduća dva dana.

Blidinje BIKE Festival
Blidinje BIKE Festival

Subota 22.07.2023. već tradicionalno okuplja bicikliste oko rekreativne biciklijade “Stazom ‘Ajduka”, koja će u ovoj godini doživjeti blage promjene na stazi, te obilazi dva renomirana ugostitetljska objekta i to: Hajdučke vrleti Blidinje i Restoran Risovac koji će za sve sudionike pripremiti vanjski buffet sa domaćim Blidinjskim delicijama. Odmah nakon biciklijade slijedi utrka na improviziranom poligonu za najmlađe bicikliste, koja uvijek donosi obilje smijeha i zabave. Dan ćemo zaključiti sa  DJ zabavom i koktel partijem u restoranu Staza koji nas očekuje od 20.00h.

Nedelja je u znaku profesionalne MTB utrke XCM Herzegovina, koja se i ove godine boduje za Premijer ligu BiH, a okupiti će najbolje brdske bicikliste iz Bosne i Hercegovine, kao i zemalja regije. Svim biciklistima su na raspolaganju dvije staze i to Veliki maraton u dužini 56km sa 1.300 metara uspona i mali maraton u dužini 33km sa 800 uspona, no jedno je sigurno – obje staze će vas provesti kroz prelijepe predjele Blidinje koji ostavljaju bez daha.

Ovo su samo neke od najsočnijih vijesti Bike Festivala 2023. Za sve informacije ne propustite našu web stranicu gdje ćete pronaći sve detalje i cijeli program. A sada samo trebate početi voziti bicikl sa svojom fantazijom.

Dugo iščekivani biciklistički događaj u Bosni i Hercegovini uskoro će postati stvarnost u Parku prirode Blidinje!

A, ako tražite smještaj gdje ćete prespavati za vrijeme Bike Festivala, naš partner Visit Blidinje (link) Vam nudi ponudu smještaja na svojim web stranicama s moderno opremljenim sobama i sigurnim spremištem za vaše bicikle.

Ovom prilikom organizatori se još jednom žele zahvaliti svim sponzorima i prijateljima događaja koji pomažu promociju Blidinja, kao i Bosne i Hercegovine i to: Federalno ministarstvo Kulture i Sporta, Federalno ministarstvo Obrazovanja i Nauke, HT Eronet, Vlada Županije Zapadnohercegovačke, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, Općina Posušje, Turistička zajednica HNŽ/K, Sportski Savez Grada Mostara, Visit Blidinje, Capriolo Mostar, M-Bike Shop, LEDA Voda, Hercegovina Vino, Guma-M, restoran “Hajdučke Vrleti”, restoran “Staza”, restoran “Risovac”.

Aktivnost podržana kroz projekat: AID 012003 – NaturBosniaHerzegovina: Zaštićena područja i održivi razvoj, finansiran od strane Italijanske agencije za razvojnu saradnju (Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo – AICS) i implementiran od strane Comitato Internazionale per lo Sviluppo dei Popoli (CISP).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More