Orange Bike Ride i ove godine, dođite u što većem broju

I ove se godine organizira vožnja bicikla središtem Zagreba, a organizira je Kraljevina Nizozemska u suradnji s Gradom Zagrebom.

Vožnja će se upriličiti 12. svibnja, točno u podne, ispred Kulturno-informativnog centra u Preradovićevoj 5.

Ruta biciklijade:

 “Bicikliranje je način života u Nizozemskoj, a Orange Bike Ride-om, vožnjom bicikla središtem grada, želimo potaknuti ljude svih dobnih skupina na bicikliranje te zahvaljujemo gradskim vlastima na integriranju biciklističke infrastrukture u gradsku mobilnost”, istaknula je Ellen Berends, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj.

Partnerstvo u postizanju veće zastupljenosti bicikala u prometu prepoznato je i s Gradom Zagrebom, koji je nositelj projekta Žbicanj, i koji će trajati tijekom svibnja. Posvećen je vožnji bicikla gradom i ima jednak cilj kao i Orange Bike Ride – poticanje građana na aktivnost.

“Ciljana su skupina svi građani. Pokrili smo sve discipline bicikliranja – od sporta do rekreacije, no najvažnije je da što više naših sugrađana počne koristiti bicikl u svakodnevnom životu – za odlazak na kavu, posao, k prijatelju, za sve ono za što bi inače koristili automobil ili javni prijevoz. Na prvi dan proljeća, 21. ožujka, gradonačelnik Milan Bandić proglasio je svibanj mjesecom vožnje bicikla u Zagrebu i koliko znam, to je jedini svjetski grad koji ima takav mjesec. Postoji svjetski dan, tjedan vožnje bicikala, ali nijedan drugi grad nije cijeli mjesec posvetio vožnji bicikla”, istaknula je Darinka Jug iz Grada Zagreba.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More