Težak pad u finišu Nokere Koerse 2019, Bolu pobjeda, van der Poel na nosilima

Photo: Getty Images

Danas se peloton utrkivao u Belgiji na 195,6km dugoj utrci na relaciji Deinze – Nokere.

Utrka je odlučena u velikom finišu na strmovitoj kaldrmi iako je tokom utrke bilo dosta bijegova međutim svi su neutralizirani. Pobjednik u sprintu je bio Cees Bol (Team Sunweb) koji je u samom finišu zaobišao Pascala Ackermanna (Bora-Hansgrohe). Iako je njemački prvak prvi krenuo u napad 500m prije cilja nije imao dovoljno snage osigurati pobjedu. Ackermann je inače dobio prednost nastupa na Giru u Bori ispred Sam Bennetta. Treće mjesto na podiju zauzeo je Jasper Philipsen (UAE Team Emirates).

U samom finišu desio se i veliki pad koji je započeo Max Walscheid (Team Sunweb) obavljajući „lead out“ da svoj tim. On je oborio nekolicinu vozača a među onima koji su izvukli deblji kraj bio je i svjetski ciklo kros prvak Mathieu van der Poel. Nizozemac je prvo snažno udario u pod a nakon toga je jedan od vozača pri velikoj brzini naletio na njega. Ipak prema prvim informacijama van der Poel je prošao samo sa ogrebotinama i modricama te se njegov nastup na proljetnim klasicima ne dovodi u pitanje.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More