Schwarzbauer ispred Schurter osvaja XCC Svjetski kup Andorra 2023.

Njemački biciklist Luca Schwarzbauer doživio je gorak incident na prošlom XCC Svjetskom prvenstvu, koji je očigledno želio ispraviti u Andori. Bez sumnje, bio je najjači i zasluženo je ostvario pobjedu na Andorra XCC Svjetskom kupu 2023.

S obzirom na odsutnost Svjetskog prvaka u ovoj disciplini, Sam Gazea iz Novog Zelanda, sve su oči bile uprte u Britanca Toma Pidcocka, koji bi se mogao reći da je “kod kuće” jer živi u Andori. On je stigao na ovaj Short Track izravno s odmora nakon što je osvojio XCO Svjetsko prvenstvo koje se održalo u Glasgowu.

Vođa ukupnog poretka u XCC disciplini, Luca Schwarzbauer, bio je zadužen za postavljanje tempa utrke tijekom prvog kruga. Visoki tempo kojim se Nijemac činio vrlo udobno, ali nije uspio formirati grupu.

Veliko iznenađenje bila je pozicija Pidcocka, koji do trećeg kruga još uvijek nije mogao izaći iz predzadnjeg mjesta.

XCC World Cup Andorra 2023

Jordan Sarrou (BMC Team), Mathias Fluckiger (Thomus Maxon) i Nino Schurter (SCOTT SRAM), Joshua Dubau (Rockrider Ford), Alan Haterly (Cannondale FR) i Gerardo Ulloa (Massi) činili su vodeću grupu koju je nakon petog kruga i dalje predvodio Schwarzbauer (Canyon CLLCTV).

Nitko nije popuštao, a posljednji krug je započeo napadom po Schwarzbauerovom tempu na što je Francuz Sarrou odgovorio, te su obojica otvorili malu razliku koja se ponovno zatvorila nizbrdo s Fluckigerom. Nino Schurter također je pokušao, ali nitko nije mogao protiv Schwarzbauera.

Sve je odlučeno sprintom između Nino Schurtera i Luke Schwarzbauera na ciljnoj ravnini, gdje je pobjedu odnio Nijemac. Treći je bio Jordan Sarrou.

Rezultati XCC Svjetskog kupa Pal Arinsa Andorra 2023 – Muškarci

  1. SCHWARZBAUER Luca (CANYON CLLCTV) 20:13
  2. SCHURTER Nino (SCOTT-SRAM MTB RACING TEAM)
  3. SARROU Jordan (TEAM BMC)
  4. HATHERLY Alan (CANNONDALE FACTORY RACING)
  5. FLÜCKIGER Mathias (THÖMUS MAXON)
  6. BRAIDOT Luca (SANTA CRUZ ROCKSHOX PRO TEAM)
  7. DUBAU Joshua (ROCKRIDER FORD RACING TEAM)
  8. ULLOA AREVALO Jose Gerardo (MASSI)
  9. DASCALU Vlad (TREK FACTORY RACING XC)
  10. BLUMS Martins (KMC MTB RACING TEAM)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More