TESTIRALI SMO: Specialized Trail-Series vjetro-jakna

Prošlog mjeseca dobili smo od Specialized Bicycles odjeću na testiranje, a kako je vrijeme počelo hladiti i paketi se polako otvaraju i oblače na vožnje.

Jedan od tih komada odjeće koje sam nosio na većini svojih vožnji u posljednje vrijeme bila je njihova “Trail-Series Wind Jacket” – odnosno vjetronepropusna jakna od Specializeda za MTB koja dolazi rastezljiva s poluzipom i prozračna na stražnjem dijelu. Zamišljena uglavnom kao sloj koji će vas braniti od hladnoće sprječavajući prodor vjetra, jakna je ocijenjena kao vodootporna, ali ne i vodonepropusna. Budući da pripada minimalističkoj strani stvari, ne iznenađuje da je vrlo kompaktna i može se jednostavno spremiti. Donosimo naše utiske sa testiranja…
 


Kad smo kontaktirali Specialized u vezi s našeg testa neke njihove jakne koja bi nam odlično došla na vožnjama kada temperature krenu opadati tvrtka nam je poslala ovu laganu vjetrovku Specialized Trail Series.

Na prvu, vjerovali smmo kako nije vodootporna i namjeravali smo je otpisati, ali onda smo testirali i bila je iznenađujuće vodootporna. Specialized tvrdi da ova jakna ima “blagu otpornost na vodu”, ali voda se nevjerojatno dobro sakuplja na površini jakne. Po dizajnu također je nevjerojatno prozračan i, čak i tijekom prilično intenzivnih napora, nikada se nismo pregrijali u njoj.
 

 


Moramo priznati kako nam na prvu nije legao poluziš zatvarač, ali nakon prvog oblačenja jakne vidjeli smo da ne predstavljan nikakav problem. Kada je jakna otkopčanna ostavlja dovoljno prostora da je jednostavno navučemo čak i preko kacige. Čak i nekoliko drugih ponuda iz Specializeda ove godine, ima sličan patentni zatvarač.
 

 


Konstrukcija jakne je izgrađena je od 100 posto reciklirane poliesterske tkanine, koja je lagana i prozračna i odbija laganu kišu sa sebe. Vrlo lako se može pohraniti na vožnji, izgleda vrlo jednostavno i funkcionalno, dok se kapuljača preko kacige spušta prilično duboko, ali nema načina da se stegne, pa se može otpuhati na vjetru. Ono što nam se posebno sviđa je jedinstveni lijevi bočni džep koji se okreće naopako i zatim cijelu jaknu možemo spremiti u džep kao jedan uredan paket, što opet omogućuje jednostavno spremanje u torbicu ili Specialized biciklo koje je opremljeno SWAT-om, ali to vrijedi i za bilo koji lagani prsluk za vjetar. Naša veličina XLarge teži samo 130 grama.
 


OCJENA

Ako ste u potrazi za vanjskim slojem koji bi držao vjetar podalje i odbijao slabe padaline bez pregrijavanja, ovo je pobjednik. Cijena je u skladu s performansama – složiti ćemo se kako to nije nevjerojatna pogodba, ali svakako nije niti je pljačka na bilo koji način. Performanse Specialized Trail Series Wind jakne su nevjerovatne čak i na mokrom vremenu i poznavajući njihov kvalitet zasigurno se nećete prevariti. Ako niste razmišljali o jakni s polovičnim patentnim zatvaračem za brdski biciklizam, možda je vrijedno isprobati jer bi vam se jako svidjela. Zasigurno me osvojila i brzo je postao moj omiljeni izbor ove zime.

LINK SPECIALIZED BICYCLES – Men’s Trail Wind Jacket

Dostupnost i cijene provjerite kod naših partnera M-Bike Shop (za BiH) i ExtremeShop (za HRV)
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More