UCI i Warner Bros. Discovery predstavili su kalendar UCI Svjetskog kupa

Međunarodna biciklistička federacija (UCI) i Warner Bros. Discovery najavljuju kalendar UCI Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu za 2024. godinu.

Još jednom će svi glavni formati brdskog biciklizma biti kombinirani u jednom kalendaru, s događanjima koja će se održavati iduće godine u 10 zemalja širom Europe, Sjeverne Amerike i Južne Amerike. Kalendar uključuje šest novih lokacija.

Kalendar za UCI Svjetske kupove u Olimpijskom krosu (XCO), kratkom krosu (XCC), spustu (DHI) i enduru (EDR), uključujući i E-enduro (E-EDR), obuhvaća 15 vikenda natjecanja, pri čemu svi formati imaju samostalna događanja i događanja kombinirana s drugim formatima. Jedan od vrhunaca sezone ponovno će biti glavni festival u Haute Savoie, Francuska, koji je 2023. godine privukao preko 100.000 gledatelja.

Više informacija o UCI Svjetskom kupu u maratonu (XCM) bit će objavljeno u kasnijem terminu.

Sezona će započeti s dva uzastopna vikenda natjecanja u Olimpijskom krosu u Brazilu, s novim lokacijama Mairipora i Araxa, Minas Gerais, koje debitiraju u UCI Svjetskom kupu u brdskom biciklizmu. Pridružit će im se kao domaćini po prvi put: Bielsko Biala u Poljskoj, Crans-Montana i Aletsch Arena – Bellwald, oboje u Švicarskoj regiji Valais, te Mt Van Hoevenberg – Lake Placid u SAD-u.

David Lappartient, predsjednik UCI-a, izjavio je: “S inovativnim novim formatom koji okuplja sve glavne formate u ovoj disciplini, UCI Svjetski kup u brdskom biciklizmu bio je ogroman uspjeh u 2023. godini, s time da je, prvi put, jedna runda – u Haute-Savoie, Francuska – domaćin svih specijalnosti programa serije. Bit će nešto novo i iduće godine, s novim lokacijama uključenima u ovu vodeću seriju brdskog biciklizma, ne samo u Europi, već i u Sjevernoj i Južnoj Americi. To svjedoči o popularnosti ovog sporta, koju je Međunarodni Olimpijski odbor upravo potvrdio da će biti uključen u program Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028. godine. Brdski biciklizam nastavlja se razvijati na globalnoj razini, a UCI Svjetski kup je nesumnjivo ključan element u tom napretku.”

Chris Ball, potpredsjednik odjela za biciklističke događaje u Warner Bros. Discovery Sports, rekao je: “Nakon revolucionarne 2023. godine, ponosan sam što mogu pozdraviti ikonične lokacije i nove destinacije na kalendaru UCI Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu za 2024. godinu. U najvećem proširenju međunarodnog brdskog biciklizma u mnogo godina, šest novih lokacija pridružit će se sjajnoj godini, s ukupno 15 vikenda natjecanja“.

Širenje na Južnu Ameriku i dugoročni sporazumi u Lake Placidu u SAD-u, Trentinu u Italiji i Haute-Savoieu u Francuskoj čine obilježja sezone koja nudi više utrka nego ikad prije. Švicarska se također pridružuje s dvije nove lokacije u prekrasnom Valaisu, a Poljska prvi put ulazi u kalendar UCI Svjetskog kupa.”

Kalendar UCI Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu za 2024. godinu označava drugu godinu revolucionarnog osmogodišnjeg partnerstva između UCI-a i Warner Bros. Discovery, pri čemu potonji preuzima emitiranje, promociju i organizaciju UCI Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu, koristeći svoj ogroman globalni doseg kako bi pomogao u širenju discipline širom svijeta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More