Valverde ipak ne nastupa na Tour of Flanders

Alejandro Valverde (Movistar) odlučio je povući svoje ime sa startne liste Tour of Flanders, unatoč sjajnom nastupu na Dwars Door Vlaanderen u srijedu, gdje je zauzeo 11. mjesto.

Valverde, njegov timski kolega Nairo Quintana i kapetan Ag2r La Mondiale tima Romain Bardet sudjelovali su na Dwars Door Vlaanderen kako bi se okušali na klasiku, a ujedno i odradili pripremu za ovogodišnji Tour de France, čija deveta etapa sadrži brojne sektore kocke na svojoj trasi do Roubaixa.

Quintana i Bardet završili su na 60. i 73. poziciji, međutim Valverde se na kišovitoj i vjetrovitoj utci osjećao kao kod kuće priredivši nekoliko napada, a u samoj završnici nalazio se u grupi koju su predvodili favoriti za Tour of Flanders – Greg Van Avermaet (BMC Racing) i Niki Terpstra (QuickStep Floors).

Na press konferenciji uoči Dwars Door Vlaanderen 37-godišnji Španjolac je izjavio kako namjerava ostati u Belgiji i nastupiti na trci kroz Flandriju, ali je unatoč dobrom nastupu u srijedu odličio odustati od te ideje i vratiti se u Španjolsku kako bi vozio GP Miguel Indurain, utrku koju je pobijedio 2014. godine.

„Namjeravali smo ostati u Belgiji, međutim vratili smo se na stari plan i otkazali nastup,“ rekao je Valverde za španjolski radio El Larguero.

„Volio bih voziti Tour of Flanders, ali sam se puno istrošio kontinuiranim nastupima na teškim utrkama. GP Miguel Indurain je također teška, ali ne može se usporediti s Flandrijom i 260 kilometara.“

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More