Vinokourov se kvalificirao na IronMan svjetsko prvenstvo

Road Cycling UK
Road Cycling UK

Alexandre Vinokourov, menadžer momčadi Astana i olimpijski prvak iz 2012, kvalificirao se za IronMan Hawaii završivši drugoplasirani u svojoj kategoriji na utrci u Kopenhagenu.

44-godišnji Kazahstanac je zauzeo drugo mjesto u kategoriji 45-49 godina starosti, dok je u generalnom poretku završio na 41. poziciji. Cijelu stazu prošao je u vremenu 9h 4min 16sec.

Pobjednik kategorije 45-49, Danac Ulrik Jespersen, trasu je prošao u vremenu 8h 55min 24sec, dok je ukupni pobjednik Cyril Viennot stazu kompletirao za 7h 59min 52sec.

Vremena Vinokourova bila su impresivna. 3.8km plivanja prošao je za 1h 14min 36sec, 180km bicikla za 4h 19min – osmo najbolje vrijeme ukupno, a maraton je istrčao za 3h 20min. Natjecao se sa sportskim direktorom Astane Sergeyem Yakovlevom, koji je završio 24. u kategoriji 40-44.

Drugim mjestom u svojoj kategoriji Vinokourov je osigurao mjesto na IronMan svjetskom prvenstvu na Havajima koje će se održati 13. listopada.

Njegova momčad Astana također je ostvarila dobre rezultate u posljednjem periodu. Sergey Chernetskiy se u nedjelju okitio pobjedom u generalnom poretku Arctic Race of Norway, dok je u srpnju kazahstanska momčad stigla do dvije etapne pobjede na Tour de Franceu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More