Više od 3000 biciklista na ovogodišnjem 13. BIMEP-u

Tradicionalna jednodnevna sportsko-rekreacijska manifestacija „BIMEP – biciklom međimurskim putevima“, organizirana povodom Dana Međimurske županije, Svjetskog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje i ove je godine održana u nedjelju s početkom u 9 sati.

Na području cijelog Međimurja, više od 3000 sudionika 13. BIMEP-a (Biciklisti međimurskim putovima) posjetilo je 16 punktova na području Međimurske županije. Na određenim punktovima, prolaskom kroz pojedina mjesta, sudionici su dobili prigodnu diplomu te pečat kao potvrdu o dolasku na punkt.

Start je bio moguć sa svakog ulazno – izlaznog punkta te su se svi građani mogli uključiti u bilo koje vrijeme u periodu od 9 do 18 sati.

Više od 150 kilometara staze te najduža staza koja je obišla sva veća mjesta u Međimurju uključuje Kotoribu, Donju Dubravu, Svetu Mariju, Donji Kraljevec, Prelog, Domašinec, Orehovicu, Čakovec, Pušćine, Macinec, Gornji Mihaljevec, Lopatinec, Štrigovu, Sveti Martin na Muri, Podturen i Mursko Središće.

Bitno je napomenuti da je ovogodišnji BIMEP bio posjećeniji u odnosu na prošlu godinu te prema dobivenim informacijama Policijske uprave Međimurske i Hitne, tijekom cijelog dana nije bilo intervencija, navode organizatori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More