Završeno 25.izdanje XCO Samobor

Jučer u Samoboru pod organizacijom BBK Šišmiš održano 25. izdanje XCO Samobor, koja ove godine, osim što se bodovala za Hrvatski i Slovenski kup ujedno bila i utrka prve kategorije UCI. Utrka je privukla nekoliko zvučnih imena svjetskog i europskog formata.

Utrka međunarodnog karaktera, imala je zvučna imena na startnoj liniji. Osim blizanaca Braidota i Mirka Tabacchija, Manuel Fumić se također pojavio na startu, koji je trenutno na pripremama u Hrvatskoj, gdje se sprema za nastavk utrka Svjetskog kupa. Njegova baza je Rabac, gdje će također imati svoj vlastiti MTB kamp u trajanju od tjedan dana.

Utrka je također imala i vrlo dobar rang slovenskih natjecatelja. Među Elitom mogli smo vidjeti nastup najboljih Tanja Žakelj i Rok Naglič, dok su Miha Klemenčič i Vita Movrin nastupali u kategoriji Juniora.
 


U Seniorskoj muškoj kategoriji borba za prvo mjesto se vodila između Luca Braidot i Daniele Braidot (CS Carabinieri). Daniele je osvojio utrku sa dvije sekunde prednosti. Na treće mjesto na postolju popeo se Mađar Andras Parti (Hungarian national team). Manuel Fumić (Cannondale Factory Racing) zauzeo je 9.mjeto. Najbolji Slovenac bio je Rok Naglič (Calcit Bike Team) na 11.mjestu sa vremenom 1:26,39h, dok je najbrži Hrvat bio Matija Meštrić (BK Maraton Beciklin) na 27.mjestu sa vremenom 1:38,46h.
 


U ženskoj Elite kategoriji pobjednica je bila Tanja Žakelj (Unior/Devinci Factory Racing), a s dobrom minutom zaostatka u cilj je ušla mađarka Barbare Benko (Ghost Factory Racing). Ukrajina Irina Popova (Ukraine national team) osvojila je treće mjesto.
Hrvatica Težak Gorana (Adrenalina MTB Team) završila je na četvrtom mjestu, dok je Filipović Ema (BK Biker) zauzela 8.mjesto. Za Srbiju je nastupila Teodora Savić Popović (Pljevlja XC Team) koje je utrku završila na 7.mjestu.
 


Na utrci Juniora najbrži je bio Mađar Erik Fetter (PCCC) koji je utrku završio u vremenu 59:27min. Za njim slijede Italijani Christian Martinuzzi (ASD Team Velociraptors) na 2.mjestu, te Federico Ceolin (Ass.Dil.Centro sportivo liberta) na 3.mjestu. Najbolji slovenac bio je Miha Klemenčič na 6.mjestu, dok je među hrvatskim juniorima najbolji bio Emil Novosad (BGK Tuškanac) na14.mjestu.

Među Juniorkama najbolja je bila Slovenka Vita Movrin (Energijateam.com) koja je utrku završila u vremenu 56,59min, te zauzela najveće mjesto na postolju. Za njom slijede Hrvatice Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš Samobor) na 2.mjestu i Karmen Škiljić (BBK Pakoštane) na 3.mjestu.
 


U kategoriji Kadeta (U17) najbrži je bio slovenac Teo Pečnik (KK Ravne) na prvom mjestu. Drugo mjesto pripalo je ukrajincu Oleksandr Hudyma (Ukrainian national team), dok je Jakob Klemenčič (MBK Sportr.si) završio na trećem. Od hrvata najbrži kadet bio je Fran Bošnjak (BBK Šišmiš Samobor) na 6.mjestu. Na utrci kadeta nastupio je i BiH vozač Lukić Siniša (BK Kozara) koji je utrku završio na 16.mjestu.
 


Kategorija Master A obilježena je izvrsnim nastupom slovenaca koji su zauzeli prvih šest mjeta. Uroš Mikelj (Calcit Bike Team) je bio najbrži i zauzeo prvo mjesto. Na drugom mjestu slijedi Matjaž Budin (MBK Sportr.si) i Primož Jurak (ŠD 2Simpl) na trećem mjestu. od hrvata najbrži bio je Goran Škrinjar (BK Ciklus), dok j e BiH vozač Irvin Hušić (BK Faust Vrančić) zauzeo 10.mjesto.

Ostale rezultate po kategorijama možete pogledati OVDJE.

Fotografije sa utrke možete pogledati na Facebok profilu Denis Peroš (LINK).

Izvor: MTB.i
Foto: Denis Peroš 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More