Završnicu proljetnog izdanja Serbia Epic serije obilježio Kup Tursko-Srpskog prijateljstva na Koštunjaku

Nakon veoma atraktivnih, međunarodnih biciklističkih utrka održanih na Andrevlju, Petrovaradinskoj tvrđavi i Požarevcu, završnica proljetnog izdanja Serbia Epic serije održana je u Beogradu, na Košutnjaku, uz Salcano Tursko-Srpski kup prijateljstva. Pored izvrsne utrke u kojoj je sudjelovalo više stotina biciklista, organizatori Kupa su imali za cilj da pomognu žrtvama zemljotresa koji je pogodio Tursku 6. veljače/februara ove godine. Članovi Biciklističkog kluba iz Mardina, grada koji je pretrpio veliku štetu od zemljotresa bili su gosti Kupa u Srbiji uz osiguran smeštaj, prijevoz i hranu.

Sljedeća stanica Serbia Epic-a je Stara planina, te će 8. srpnja/jula biciklisti nastaviti da se natječu za Olimpijske bodove.

Serbia Epic

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom svijeta. Imali smo priliku da ugostimo i pratimo sportiste iz mnogih europskih i zemalja iz regiona kao što su Irska, Austrija, Ukrajina, Mađarska, Kazahstan, Grčka, Hrvatska i Slovenija, Bosna i Hercegovica, Crna Gora…

Serbia Epic serija biti će aktuelna i tijekom ljeta, te će 8. srpnja/jula natjecatelji imati priliku da sudjeluju u C2 trci na izazovnim stazama Stare planine i osvoje nove bodove za Olimijske igre.

Serbia Epic

Dio čitave Serbia EPIC serije na koji je Biciklistički klub Novi Sad veoma ponosan je održivost koji se ogleda u očuvanju životne sredine. Za svakog sportistu koji bude sudjelovao na utrkama klub će zasaditi po jedno drvo u studenom/novembru 2023. godine, sa željom da u narednih 10 godina bude zasađeno više od 100.000 stabala i da se napravi SERBIA EPIC šuma koja će ostati budućim generacijama.

Serbia Epic
Serbia Epic

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad i Grad Požarevac, Opština Knjaževac, Gradska uprava za sport i omladinu, Gradska uprava za kulturu, Gradska uprava za privredu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pošta Srbije, Halkbank ad Beograd, ŠKODA, Heineken, Capriolo, Yason, Salcano, Đak sportska oprema, Basak traktor, MediPol univerzitetska bolnica, SIM Novi Sad, Akov, Turska Ambasada u Beogradu, Zepter, Dasigo, Esensa, Color media communications, radio AS FM.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More