Volta a Catalunya: De Gendt pobjednik skraćene 3. etape

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) uzeo je solo pobjedu na trećoj etapi utrke Volta a Catalunya koja mu je osigurala vodeće mjesto u generalnom poretku te majicu najboljeg brdaša. Simon Yates (Mitchelton-Scott) zauzeo je drugo mjesto, dok je kao treći završio Thibaut Pinot (Groupama FDJ).

De Gendt trenutno vodi u generalnom poretku s 23 sekunde prednosti ispred pobjednika jučerašnje etape Alejandra Valverdea (Movistar), a treću poziciju drži Daryl Impey (Mitchelton-Scott) sa zaostatkom od 29 sekundi.

„Kada sam napao stvorio sam prednost od dvije minute, međutim zbog jakog vjetra u prsa bilo je zaista teško sačuvati toliko vodstvo,“ kaže De Gendt. „Posljednjih 30 kilometara vozio sam na limitu. Nisam mislio da ću uspjeti ostati naprijed u ovakvim uvjetima, međutim danas je bio moj dan, naporan rad se isplatio i bio nagrađen pobjedom.“

De Gendt je proveo veliki skraćene etape u bijegu, a potom je napao uoči posljednjeg uspona Por de Collabos dugog 5km i prosječim nagibom 8%.

Etapu je započeo sa svega 12 sekundi zaostatka za Valverdeom, međutim nakupio je nekoliko sekundi bonifikacije tijekom dana te bonus za pobjedu, što je bilo dovoljno da već danas preuzme lidersku majicu.

Pred sami finiš u glavnoj grupi se desio pad koji je vrlo vjerojatno označio kraj nade Adama Yatesa (Mitchelton-Scott) za ukupni plasman. Britanac čak nije ni prošao linijom cilja, ali zbog pravila „posljednji kilometri“ dodijeljeno mu je isto vrijeme kao i ostatku pelotona.

U padu su još sudjelovali Jordi Simon (Burgos BH), Daniel Navrro (Cofidis) i Hugh Carthy (EF Drapac Cannondale).

Rezultati 3. etape:

 1. Thomas De Gendt, Lotto Soudal
 2. Simon Yates, Mitchelton-Scott
 3. Thibaut Pinot, Groupama FDJ
 4. Mathias Frank, Ag2r La Mondiale
 5. Nairo Quintana, Movistar
 6. Giovanni Visconti, Bahrain Merida
 7. Maximilian Schachmann, QuickStep Floors
 8. Egan Bernal, Team Sky
 9. Matej Mohorič, Bahrain Merida
 10. Bob Jungels, QuickStep Floors

Generalni poredak:

 1. Thomas De Gendt, Lotto Soudal
 2. Alejandro Valverde, Movistar
 3. Jay McCarthy, Bora Hansgrohe
 4. Daryl Impey, Mitchelton-Scott
 5. Simon Yates, Mitchelton-Scott
 6. Thibaut Pinot, Groupama FDJ
 7. Nairo Quintana, Movistar
 8. Matej Mohorič,  Bahrain Merida
 9. Bob Jungels, QuickStep Floors
 10. Eduard Prades Reverter, Euskadi Basque

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More