Cube Analog Cmpt 2017

Od našeg partnera M-BIKE SHOP na testiranje smo dobili ovogodišnji model Cube Analog Cmpt u izvedbi s 29inčnim kotačima.

Bicikl smo vozili na šumskoj stazi prepunoj korijenja i prepreka, a osmijeh po završetku vožnje nismo krili.

Okvir

Cube već godinama koristi svoj mehanički proces formiranja top i down tubea na 6061 aluminijskim okvirima, a to konkretno znači da su ujedno i lagani i čvrsti. Dvostruko tanjeni aluminij značajno je utjecao na smanjenje težine okvira, a precizni varovi daju čvrstoću biciklu i čine ga gotovo nesalomljivim. Detalj koji nam je posebno zapao za oko su integrirani bužiri koji su skriveni u okvir što daje dodatnu dimenziju samom izgledu. Agile Ride geometrija istovremeno čini Analog agresivnim i udobnim, bez obzira da li je riječ o terenskoj vožnji ili cestovnoj jurnjavi. Uzevši u obzir izgled i odabir boje Cube  ni ove godine nije podbacio na području dizajna.

 

Vilica

Što se tiče suspenzije ovaj hardtail model dolazi s RockShox XC 30 TK vilicom. XC 30 je uljni amortizer sa 100mm hoda koji više nego solidno obavlja svoj zadatak. Rebound omogućuje podešavanje brzine povratnog hoda što je vrlo korisno prilikom vožnje na različitim podlogama. Budući da se uvijek pazi na detalje, na volanu se nalazi ručica za ključanje vilice što je dodatni plus za Analog.

Pogonska grupa

Po pitanju komponenti pogonske grupe Cube se odlučio igrati na sigurnu kartu, Shimano grupa. Ručice mjenjača ili popularni šifteri su SL-M4000 s Rapidfire-Plus sistemom brzog šaltanja. Stražnji mjenjač je devetobrzinski XT Shadow kojeg ne treba posebno predstavljati, jedan od najpreciznijih mjenjača na tržištu. Naprijed je FD-M4000 koji radi na 3 zupčanika.

 

Pogon je Shimano FC-M3000, a zupčanici su redom u rasporedu sa po 22-30-40t. Izuzetne je čvrstoće, a redizajn dao je dimenziju više i samom izgledu.

Kaseta je CS-HG300 koja ima raspon zupčanika od 12 do 36t ostavljajući dovoljno prostora za brzu vožnju na ravničarskim rutama, a s druge strane ne oskudijevajući sitnim prijenosima za najstrmije uspone.

Kočnice su hidraulične Shimano BR-M315 i dolaze u kombinaciji s rotorima veličine 160mm. Rad kočnica nas je ugodno iznenadio, posebice činjenica da su gotovo otporne na pregrijavanje. Na terenskoj vožnji pružile su odličan performans i ulijevale dozu sigurnosti vozaču.

 

Kotači

Kotači su Cube ZX20 s duplim zidom. Naprijed se nalazi Shimano HB-TX505 naba, dok je otraga Shimano FH-TX505. Ove nabe su entry level Shimanove ponude te ne možemo očekivati savršene performanse no, sve u svemu solidno obavljaju svoj posao. Gume su tradicionalno iz Schwalbe ponude, a ovaj put odlučili su se za Smart Sam Active širine 2.25.

Ukupna težina bicikla je 14.2kg što je sasvim pristojno uzevši u obzir da je ovo rekreativni brdski bicikl. Kada sumiramo dojmove Cube Analog Cmpt 2017 je odličan bicikl za napredne rekreativce i amaterske bicikliste. Omjer cijene i kvalitete je i više nego korektan, a dizajn mami poglede mase. Prema našem mišljenu sigurno zaslužuje mjesto na Best Buy listi rekreativnih bicikala te ukoliko razmišljate o kupnji novog dvotočkaša Analog 2017 svakako uzmite u razmatranje.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More