Konzum Roller Coaster 2023. čeka sve zaljubljenike u biciklizam

Ukrcajte se na najzabavniji biciklistički vlak: Konzum Roller Coaster 2023. čeka sve zaljubljenike u biciklizam

Utrka koja okuplja rekreativne i profesionalne bicikliste regije, održat će se po treći puta 27. kolovoza ove godine. Vlak biciklista proći će ulicama glavnog grada te najzabavnijom rutom po okolnim mjestima. Idejni začetnik i organizator ove naše, ali utrke svjetske razine, jest Vladimir Fumić, bivši hrvatski olimpijac u biciklizmu na pisti i predsjednik Biciklističkog kluba Dinamo.

Roller Coaster

Ovaj biciklistički maraton osmišljen je po uzoru na popularne Gran fondo utrke. Staze, usponi i spustovi „Roller Coastera’“ ucrtavali su se tridesetak godina. Ideja se kovala na treninzima koje svake nedjelje predvodi Fuma, kako ga, od milja, zovu biciklisti njegovog BK Dinama. Prije tri godine, zahvaljujući članovima kluba i sponzorima, Zagreb je napokon dobio Gran fondo kakav zaslužuje. Dosad je jednom od najljepših biciklističkih ruta središnje Hrvatske prošlo stotine biciklista i biciklistkinja.

Glavni cilj ove utrke, baš kao i rada kluba, jest druženje i razvoj cestovnog biciklizma. Za prvo mjesto u vlastitoj kategoriji mogu se natjecati svi punoljetni vozači i vozačice. Osim zagrebačkih biciklista, svake godine u utrci sudjeluju timovi iz brojnih hrvatskih gradova; Siska, Krapine, Rijeke, Zadra, ali i slovenski kontinentalni tim Ljubljana – Gusto Santic.

Roller Coaster
Roller Coaster

„Bitno je da ruta posjeduje sve elemente od ravnice, strmih i blažih uspona, brojnih zavoja i promjene ritma te drži vozača „budnim“ “ – riječi su kojima Fuma opisuje utrku.

Iako utrka nosi naziv najvratolomnije atrakcije svakog zabavnog parka, sigurnost sudionika utrke je prioritet. Regulacija prometa i zatvorena cesta u dijelu gdje će utrka prolaziti su osigurani od strane organizatora.

Odlučite li se prijaviti, pripremite se za atraktivnu vožnju i najljepše zagrebačke krajobraze. Ipak, naoružajte se strpljenjem i upornošću te ponesite što više sati treninga u nogama.

Prijave za utrku su još otvorene, a prijaviti se možete ovdje.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More