Koliko zarade UCI Svjetski prvaci

UCI Svjetsko prvenstvo u Glasgowu označilo je prekretnicu u povijesti biciklizma spajanjem različitih biciklističkih disciplina u jedan događaj, a ova dinamika očekuje se da će se nastaviti svakih četiri godine. Velika posjećenost, uzbuđenje i visoka kvaliteta natjecanja ostavili su pozitivan dojam na ljubitelje biciklizma, a pobjeda Mathieua van der Poela istaknula se kao jedan od vrhunaca.

Kao i obično, sportski uspjeh donosi financijske nagrade sportašima. Mathieu van der Poel, kao Svjetski prvak, osvojio je nagradu od 8.000 €, dok su njegove kolege na postolju, Wout van Aert i Tadej Pogačar, zaradili 4.000 € i 2.000 €, redom. Ovi iznosi bi trebalo da predstavljaju priznanje za trud i predanost koje su ovi biciklisti uložili u svoju pripremu i sudjelovanje na natjecanju.

UCI Svjetsko prvenstvo

UCI je dodijelio ukupno 124.250 eura kao novčanu nagradu za Svjetsko prvenstvo u biciklizmu u Glasgowu u različitim disciplinama cestovnog biciklizma. Većina tog iznosa namijenjena je za utrke u kategoriji Elite. Bitno je napomenuti da će i muškarci i žene primiti jednake novčane nagrade na ovom Svjetskom prvenstvu 2023. godine.

Nagradni fond za Svjetsko prvenstvo 2023. – Gasgow

Osim što je osvojio željeni dres s duginim prugama, Mathieu van der Poel je dodao na svoj račun 8.000 € što odgovara nagradnom fondu koji je UCI odredio za pobjednike u Elite utrkama na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu za 2023. koje se ovih dana održava u Glasgowu.

UCI Svjetsko prvenstvo

Ovaj iznos obično se dijeli među svim članovima tima, slijedeći tradiciju koja se poštuje već desetljećima. Wout van Aert je primio 4.000 € za drugo mjesto, dok je Tadej Pogačar primio 2.000 €. Isti iznos ići će natjecateljima na postolju u muškom i ženskom individualnom kronometru.

Međutim, niti cestovna utrka niti individualni kronometar nisu najbolje nagrađeni. 26.250 € bit će podijeljeno timovima s najboljim vremenima u mješovitoj ekipnoj vožnji na kroometru, a raspodijeljno po sljedećem redoslijedu: 15.000 € za pobjednika, 7.500 € za drugoplasirane i 3.750 € za brončanog osvajača.

Kao što se i očekivalo, Juniori su oni koji dobivaju najmanje iznose nagradnog fonda, pri čemu pobjednik prima 2.000 €, drugoplasirani 1.000 €, a trećeplasirani 500 €. Skromne nagrade za događaj Svjetskog kalibra i znatno manje u usporedbi s nagradama koje se dodjeljuju na utrkama poput Tour de France.
No bez obzira na novce, lijepo je biti Svjetski prvak!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More