Posljednje pripreme za Tour of Flanders

Današnji dan označen je kao posljednja faza priprema za najveću utrku u Belgiji budući da je peloton odradio posljednji trening na trasi i okušao se na usponima po kocki, uskim putevima i oštrim zavojima koji će krasiti nedjeljni Tour of Flanders.

Trening na stazi utrke bio je od ključnog značaja za belgijskog prvaka Olivera Naesena (Ag2r La Mondiale) koji je u srijedu na utrci Dwars Door Vlaanderen ozlijedio koljeno. Kocka se osušila, a Naesen je odvezao dio trase i kratko prokomentirao kako se osjeća spremnim za start.

Ovo je bio veliki dan za tim Bahrain Merida i njihovog kapetana Vincenza Nibalija, pobjednika klasika Milano – San Remo. Nibali će po prvi put u karijeri nastupiti na utrci kroz Flandriju, a ona će mu poslužiti kao priprema za ovogodišnji Tour de France. Podsjetimo, deveta etapa francuskog Grand Toura vozi se do Roubaixa i sadrži mnoštvo sektora kocke. Mnogi vide Nibalija kao potencijalnog pobjednika utrke, ali unatoč tomu što ima 18 uspona utrka po konfiguraciji ne odgovara GC vozačima te su šanse za ovakvo iznenađenje u nedjelju vrlo male.

Sam Nibali je izjavio kako će Tour of Flanders voziti isključivo zbog priprema za Liege-Bastogne-Liege i Tour de France.

„Vozit ću utrku s velikim oprezom. Ovdje se često događaju padovi koji mogu ugroziti ostatak sezone te ne namjeravam riskirati. Mislim da ne spadam među favorite. Oni su Philippe Gilbert, Peter Sagan i Sep Vanmarcke, to su vozači od kojih se očekuje puno u Flandriji.“

Mitchelton-Scott je također posvetio veliku pažnju današnjem treningu budući da u nedjelju love posljednji Monument koji im nedostaje u klupskoj vitrini trofeja. Posebnu pažnju treba obratiti i na Trek Segafrede koji predvodi Jasper Stuyven, a glavni pomoćnik bit će mu John Degenkolb, koji je u sezoni 2015. pobijedio na klasicima Milano – San Remo i Paris – Roubaix.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More